Sebzeli Erişte Tanımı İçin Malzemeler
Ispanaklı için:
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklı için:
- 1 kg ıspanak
- 3 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet havuç
- 3 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 adet kapya biber ( büyüklüğüne bakılırsa değişir)
- 3 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Temizlenmiş ıspanakları yavaşça haşlayıp suyunu düzgünce süzdürdükten daha sonra blender ile püre haline getirelim( her 1 su bardağı püre için 3 adet yumurta kullandım).
- daha sonrasında yoğurma kabına alıp üzerine yumurta ekleyip güzelce karıştırdım.
- Üzerine tuz ve yavaş yavaş un ekledim.
- Sert bir hamur olana kadar un ekleyerek güzelce yoğurdum.
- Yaptığınız hamur elinize yapışmasın.
- daha sonrasında ben tavada pişirme süreci yapacağım için bezeleri küçük yaptım mandalina büyüklüğünde.
- Merdane yardımı ile açtım ve tavada artlı önlü yavaşça beyaz göz göz olana kadar çevirerek daima biraz pişirdim, yalnızca çiğliği gitsin diye. Yufka üzere büsbütün pişirmeyin.
- daha sonrasında büsbütün pişen hamurları şerit halinde kesip üst üste koydum (genişliği size kalmış fazlaca geniş sevmiyorum ben )
- Üst üste gelen şeritleri üzerine yavaşça bastırarak bıçakla olabilecek en ince biçimde kestim.
- Kesilen hamurları pak bir bez üzerinde elinizle dokunduğunuzda takır takır ses çıkaracak biçimde olana kadar kuruttum .
- Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin daha sonra cam kavanozlara koyup buzdolabına koydum.
- Kapya biberli erişte için biberlerin çekirdeklerini temizleyip fırına verdim ve közlenmesini bekledim, daha sonrasında kabuklarını soyup blender ile püre yaptım.
- daha sonraki evre ıspanaklı erişte üzere.
- Havuçlu erişte için havuçları soyup doğradım ve yumuşayana kadar haşladım daha sonrasında blender ile püre yaptım.
- Püreniz fazla çıkarsa şayet ona nazaran yumurta oranını artırın deneyenlere afiyet olsun ????.