Sebzeli Erişte

Leila

Global Mod
Global Mod
Sebzeli Erişte Tanımı İçin Malzemeler

Ispanaklı için:

• 1 kg ıspanak
  • 3 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
Havuçlu için:

• 3 adet havuç
  • 3 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
Kapya biberli:

• 4-5 adet kapya biber ( büyüklüğüne bakılırsa değişir)
  • 3 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
Sebzeli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Temizlenmiş ıspanakları yavaşça haşlayıp suyunu düzgünce süzdürdükten daha sonra blender ile püre haline getirelim( her 1 su bardağı püre için 3 adet yumurta kullandım).
  2. daha sonrasında yoğurma kabına alıp üzerine yumurta ekleyip güzelce karıştırdım.
  3. Üzerine tuz ve yavaş yavaş un ekledim.
  4. Sert bir hamur olana kadar un ekleyerek güzelce yoğurdum.
  5. Yaptığınız hamur elinize yapışmasın.
  6. daha sonrasında ben tavada pişirme süreci yapacağım için bezeleri küçük yaptım mandalina büyüklüğünde.
  7. Merdane yardımı ile açtım ve tavada artlı önlü yavaşça beyaz göz göz olana kadar çevirerek daima biraz pişirdim, yalnızca çiğliği gitsin diye. Yufka üzere büsbütün pişirmeyin.
  8. daha sonrasında büsbütün pişen hamurları şerit halinde kesip üst üste koydum (genişliği size kalmış fazlaca geniş sevmiyorum ben )
  9. Üst üste gelen şeritleri üzerine yavaşça bastırarak bıçakla olabilecek en ince biçimde kestim.
  10. Kesilen hamurları pak bir bez üzerinde elinizle dokunduğunuzda takır takır ses çıkaracak biçimde olana kadar kuruttum .
  11. Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin daha sonra cam kavanozlara koyup buzdolabına koydum.
  12. Kapya biberli erişte için biberlerin çekirdeklerini temizleyip fırına verdim ve közlenmesini bekledim, daha sonrasında kabuklarını soyup blender ile püre yaptım.
  13. daha sonraki evre ıspanaklı erişte üzere.
  14. Havuçlu erişte için havuçları soyup doğradım ve yumuşayana kadar haşladım daha sonrasında blender ile püre yaptım.
  15. Püreniz fazla çıkarsa şayet ona nazaran yumurta oranını artırın deneyenlere afiyet olsun ????.
Sebzeli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı