Real Madrid maçı sonrası hakeme sert eleştiri

merabeyin

New member
Sondan kısa bir süre önceki sahne Eberl için “şüpheli”

Bayern hakem hatalarından şikayetçi: “Felaket” – hakem özür diledi







Hakem Szymon Marciniak, Çarşamba günü sadece Bayern'li profesyoneller Matthijs de Ligt (solda) ve Thomas Müller'in (sağda) öfkesine maruz kalmadı.

Kaynak: Getty Images


Makaleyi dinle • 3 dakika


Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki dramatik çıkışının ardından FC Bayern, hakem Szymon Marciniak'ın verdiği kararla şaşkına döndü. Polonyalı hakem maçın hemen öncesinde Münih takımını açıkça dezavantajlı duruma soktu.








Estadio Santiago Bernabéu, Toni Kroos ve Antonio Rüdiger'in etrafındaki Real Madrid'in yıldızlarını yüksek sesle kutlarken, FC Bayern'in sloganı şuydu: Sadece git! 2-1'lik yenilgi ve özellikle bunun Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında yaşanması çok acı vericiydi. Borussia Dortmund'la 1 Haziran'da Londra'nın Wembley Stadı'nda oynanacak son düellonun bileti aslında çoktan rezerve edilmişti, ancak daha sonra ters gidebilecek her şey ters gitti. Daha önce son derece güçlü olan Manuel Neuer bir hata yaptı; yedek oyuncu Joselu, Alphonso Davies (88.) ile FCB'nin liderliğini eşitledi. Daha önce iyi organize edilen savunma bir anlığına dikkatsiz kaldı; eski Bundesliga profesyoneli Joselu ikinci kez gol attı (90. + 1). Ve sonra hakem Szymon Marciniak, sonunda Münih'e geri kalanını veren bir hata yaptı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Teknik direktör Thomas Tuchel, “Bu karar bir felaket” diye şikayet etti DAZNolaydan hemen sonra baş antrenör ve tüm Münih bankası son derece üzüldü. Ne oldu? Ev sahibi takımın ceza sahasına uzun bir pasın ardından Thomas Müller'in topu Matthijs de Ligt'e pas vermesiyle Hollandalı oyuncu, uzatmaların 13. dakikasında skoru 2-2 yaptı. Sorun: Marciniak, sahnenin sonuna kadar devam etmesine izin vermek ve gerekirse sonrasında VAR'a danışmak yerine, aksiyon sırasında düdük çaldı ve ofsayt kararı verdi. Bu kurallara uygun değildi. Ve: Video görüntülerine tekrar bakma fırsatı ortadan kalktı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Çalkantılı son aşamadan sonra hala gözle görülür şekilde sarsılan ve öfkeyle konuşan Tuchel, “Bu pastanın üzerindeki kirazdı” dedi: “Oyun sahnesinin sonuna kadar oynanması gerekiyor. Kural bu; özellikle de kaleye bu kadar yakın ve bu kadar yakınken.” Yan hakem bayrağı zamanından önce kaldırmakla zaten hata yapmıştı ve hakem ardından bir tane daha ekledi: “Bu bir kural ihlalidir.” Ayrıca de Ligt de ortaya çıktı. “Bu inanılmaz,” dedi savunma oyuncusu: “Her zaman önce oynamanız gereken bir kural var, bunu anlamıyorum.” Savunma oyuncusuna göre Marciniak, oyundan ayrıldığı için “özür diledi” ancak bunun Bayern'e faydası olmadı.

Bayern'in spor direktörü Max Eberl de öfkesini dile getirdi. Münih yetkilisi “Açıklanacak bir şey yok” dedi. Bir oyuncu üç metre ofsaytta olsa ve sahne havaya uçmadan önce 30 metre daha koşmak zorunda kalsa bile, açık durumlarda bile oynamaya devam edilmesine her zaman izin verilir. “Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 100. dakikadan sonra ofsayt olup olmadığını bilemiyorum – (yan hakem) bayrağı kaldırıyor” diye şikayet etti. Eberl, bunun “son derece tuhaf ve şüpheli” olduğunu sözlerine ekledi.
 
Üst