Madrid, Şahin'in kariyerinde yeniden bir dönüm noktası mı olacak?

merabeyin

New member
Özel koşullar altında iadedir. Bu Salı (21:00/Başbakan Videosu) Bundesliga kulübü Borussia Dortmund'da teknik direktör Nuri Şahin ve ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde İspanya'nın şampiyonu Real Madrid'i konuk ediyor. Şahin, bir zamanlar kendisine büyük övgüler yağdıran ve hiçbir zaman beklentileri karşılayamayan bir oyuncu olarak sözleşme imzaladığı kulübe geri dönüyor. Ayrıca dünya çapında bir oyuncu olarak tahmin edilen kariyerinin ilk büyük çıkışını yaptığı kulübe. Madrid, Şahin'in kariyerindeki kilit noktaydı; bu senaryo artık tekrarlanabilir. Şahin ve BVB için önümüzde çığır açacak haftalar var.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Şahin'in futbol kariyeri Borussia Dortmund'un altyapı takımında başladı. Feyenoord Rotterdam'a kiralandıktan sonra Bundesliga'da BVB ile çıkış yaptı. Orta saha oyuncusu, teknik direktör Jürgen Klopp'un yönetimi altında Dortmund'un oyununun kalbine yerleşti. Kariyerinin zirvesine 2010/11 sezonunda ulaştı, 22 yaşında şampiyonluğu kazandı ve VDV oyuncular birliği tarafından sezonun oyuncusu seçildi.

Şahin sezonun oyuncusu olarak Madrid'e transfer oldu


Her şey bir dünya yıldızı olarak kariyere işaret ediyordu. Şahin, 10 milyon euroluk bir ücret karşılığında Real Madrid'e transfer oldu ve kendisine futbol ikonu Zinedine Zidane'ın daha önce Royals'ı sahaya çıkarırken giydiği beş numaralı forma verildi. Ancak Şahin hiçbir zaman beklentileri karşılayamadı. Alman-Türk, Madrid formasıyla yalnızca 10 maç (bir gol ve bir asist) oynadı. Daha sonra şöyle dedi: Eurosport İspanya'nın başkentinde geçirdiği süre hakkında çok nazikti. “Real Madrid, sonu olmayan bir ICE'ye benziyor. Bu tren geçiyor. Dışarı çıktığında, dışarıdasın.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık



Nuri Şahin'in Los Blancos formasıyla çıktığı az sayıdaki maçtan biri. Bugünkü BVB koçu Madrid'de başarısız oldu.


Nuri Şahin'in Los Blancos formasıyla çıktığı az sayıdaki maçtan biri. Bugünkü BVB koçu Madrid'de başarısız oldu.

Kaynak: imago spor fotoğraf servisi


Peki neden yetenekli şutör galip gelemedi? Eski takım arkadaşı Felipe Santana'ya göre beklentiler çok yüksekti. “Ona ne oldu bilmiyorum, geldi ve Zidane'ın beşliğini ona vererek ona büyük bir yük yüklediler. Brezilyalı oyuncu, İspanyol portalıyla yaptığı röportajda “Büyük bir vaat olması gerekiyordu ama işe yaramadı” dedi. Relevo. Madrid macerasının ardından Şahin, Liverpool'da (2012/2013), Dortmund'a dönüşünde (2013 – 2018), Bremen'de (2018 – 2020) ve Antalyaspor'da (2020 – 2022) defalarca klasman yaptı ancak performansı yavaşladı. Sakatlıklar yaşadı ve şampiyona sezonundaki performans seviyesine asla yaklaşamadı.

BVB: Şahin yönetiminde tutarlılık yok


Sezon öncesinde Dortmund'da asistanlıktan başantrenörlüğe terfi etmişti. Burada da övgüyle başladı, geçen sezon arka planda bir taktik dehası olarak görülüyordu ve BVB'nin performansına tutarlılık getirmesi bekleniyordu ama şu ana kadar başarılı olamadı. Şampiyonlar Ligi'nde Celtic Glasgow'a karşı alınan 7-1'lik galibiyetin ardından Union Berlin'e 1-2'lik yenilgi ve yeni yükselen St. Pauli'ye karşı zorlu bir galibiyet (2-1) geldi.

BVB, yedi maçın ardından Bundesliga'da sadece yedinci sırada yer alıyor ve lider Bayern Münih'in dört puan gerisinde bulunuyor. Augsburg'daki zorunlu görevle (Cumartesi, 15:30/Gökyüzü), VfL Wolfsburg'daki kupa maçı (Salı, 20.45/ARD Ve Gökyüzü) ve RB Leipzig'e karşı en önemli maç (2 Kasım, 18:30/Gökyüzü), BVB'nin elinde Şahin'in BVB'deki konumu açısından büyük önem taşıyan üç maç var.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Real Madrid'e bir ünlem işareti yapıp geçen sezonun son yenilgisinin (0-2) intikamını almak kendisi ve takımı için çok daha önemli olacaktır. Aynı zamanda bu galibiyetle Dortmund, son 16 turuna doğrudan katılma yolunda büyük bir adım atmış olacaktı. Böylece Madrid, Şahin'in teknik direktörlük kariyerinde de çığır açacak bir yer haline gelebilirdi.
 
Üst