Ergin Ataman’dan Anadolu Efes Barcelona maçı daha sonrası Sarunas Jasikevicius’a tepki!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi’nin 8. haftasında 96-86 kazandıkları Barcelona maçında haklı bir galibiyet aldıklarını söylemiş oldu.

Sinan Fazilet Spor Salonu’nda yapılan maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, “Bu maçı yüzde 100 hak ettiğimizi düşünüyorum. Birinci 5 dakika haricinde epeyce yeterli basketbol oynadık. Birinci 5 dakikada erken atak etmeye çalıştık fakat top kayıpları oyunumuzu bozdu. Maçın genelinde eksiksiz savunma yaptık, topu epey yeterli hareket ettirdik ve paylaştık, kusursuz şut seçimleri yaptık. İkinci yarı set hamlelerimiz da epey yeterliydi. Bilhassa izolasyon ve alan paylaşımlarımız mükemmeldi. Olağanüstü bir uğraş sergiledik. Bu maçta gördük ki son 4 yıldır olduğu üzere ligin en güzel oynayan ekiplerinden biriyiz.” diye konuştu.

Maçta reaksiyon gösterdikleri hakem kararlarıyla ilgili konuşan Ataman, “Bizde olan topların Barcelona’ya verildiğini gördük. Kimi kasti faul kararları bizim için şaşırtıcıydı. Bunlar yanılgıysa fazlaca büyük kusurlar. Buna karşın epeyce büyük bir zafer elde ettik. Bu zaferin gelecek için bize inanç vereceğini düşünüyorum.” dedi.

Avrupa’da oynadıkları birinci 8 maçta 5 sefer yenilmeleriyle ilgili görüşlerini aktaran Ataman, “Monaco’da da epey uygun oynadık. Maç elimizden gitti. Sakatlık sorunları vardı. Larkin’in sakatlığı malum lakin Beaubois son 3 maçta oynamadı. Rotasyon daralmıştı. Artık Taylor’ın da katılmasıyla rotasyonumuzu genişlettik. Dunston bugün savunmada epey âlâ işler yaptı. Bir strateji değiştirdik. Clyburn’ü vakit zaman 4 numarada kullandık. Yolumuza devam ediyoruz. Değerli olan yolun başı değil sonu. Son 3 senede kimin nerede olduğunu bütün Avrupa biliyor. Onun için biz rahatız. Sorun yok.” sözlerini kullandı.

Ergin Ataman, hakem kararlarının sorulması üzerine, “Bu mevzuda net yorum yapmam imkansız. Avronun arttığı bir devirde bana 15 bin avroya mal olur. Bunu basın olarak siz değerlendirin.” değerlendirmesinde bulundu.

– Jasikevicius’a sert tepki

Ergin Ataman, Barcelona’nın Litvanyalı başantrenörü Sarunas Jasikevicius’a, maç sonunda yardımcılarına söylemiş olduği kelamlar niçiniyle reaksiyon gösterdi.

Jasikevicius’un yaptığı açıklamada, “Larkin’in oynayıp oynamayacağını sormak için Ergin Ataman’ı arayacağım.” diye açıklama yaptığını belirten Ataman, şu sözleri kullandı:

“Saras dün akşam aramadı lakin bu akşam bir özür telefonu bekliyorum. Maçtan daha sonra kendisiyle tokalaştıktan daha sonra yardımcı antrenörlerimin üzerine yürüyüp, ‘antrenmanlarımızı fazlaca âlâ kameraya çekmişsiniz.’ diye epeyce ağır bir ithamda bulunmuş. Bu epeyce ağır bir itham. Saras benim yeterli arkadaşım. Avrupa Ligi Antrenörler Derneğinde de bir arada çalışıyoruz. Saras’ı bunu ispatlamaya davet ediyorum. Biz, burada bir tek gün daha bu biçimde bir şeye tenezzül etmedik, etmeyiz. Saras bunu ispat ederse bu grubun başantrenörlüğünden istifa edeceğim. İspat edemiyorsan, maçtan daha sonra üzerine yürüdüğün için ya yardımcı antrenörlerimden özür dileyeceksin ya da Avrupa Ligi Antrenörler Derneğinden istifa edeceksin. Saras’a bir bildiri olsun. Daima o ileti veriyor. Kendisine hiç yakıştıramadım.”

Ergin Ataman, Shane Larkin’in hazırlık ve tedavi sürecinin devam ettiğini ve bu oyuncuyu, 2 hafta daha sonra İstanbul’da yapacakları Olympiakos maçına yetiştirmek istediklerini lisana getirdi.

Jasikevicius: “Oyuncularımdan daha fazla motivasyon bekliyordum”

Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius ise oyuncularının beklediği çabayı göstermediğini söylemiş oldu.

Anadolu Efes’i galibiyetinden dolayı tebrik eden Jasikevicius, “Koç olarak sorumluluk almam lazım. Değişikliklerimin ve verdiğim taktiklerin kimilerinin işe yaramadığını gördüm. Oyuncularımdan daha fazla motivasyon bekliyordum. Şampiyon grubun konutundaydık ve buna bakılırsa oynamamız lazımdı. Birtakım kolay atışları kıymetli anlarda kaçırdık. Bunlardan ders çıkarmamız lazım.” biçiminde görüş belirtti.