Yeni milli teknik direktör mü? Felix Magath kendisini “bir konumda” görüyor

merabeyin

New member
Alman Futbol Federasyonu yeni bir milli teknik direktör arıyor. Hansi Flick’ten ayrıldıktan sonra görevi geçici olarak Rudi Völler devraldı, ancak yalnızca Salı akşamı (21:00, ARD) Fransa’ya karşı oynanan hazırlık maçında. DFB takımının kaderini başka kimin yöneteceği ve kararsız takımı önümüzdeki yıl evinde Avrupa Şampiyonası’na taşıyacağı tamamen açık. Şimdi bir adam ringe şapkasını attı; koçluk efsanesi Felix Magath.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

70 yaşındaki oyuncu, DFB’nin “tamamen güvensiz olan milli takımı” yeniden inşa edebilecek bir teknik direktöre ihtiyacı olduğunu söyledi. NDR 90.3. Eski Bayern oyuncusu-antrenör, “Ve ben (…) güvensiz takımları yetiştirebileceğimi ve onlara yeniden çok iyi performans gösterebilecekleri kadar güven verebileceğimi düşünüyorum” dedi.

Eski milli oyuncu Dietmar Hamann daha önce Magath’ı olası yeni milli teknik direktör olarak tartışmıştı. “Tam da ihtiyacımız olan türde bir adam. Ve Felix’in bunu hemen yapacağını hayal edebiliyordum” dedi. gökyüzü-Uzmanı Alman basın ajansı. DFB, Pazar günü eski milli teknik direktör Hansi Flick’i görevden aldı ve spor direktörü Völler, Hannes Wolf ve Sandro Wagner liderliğindeki bir takım geçici olarak görevi devraldı. Flick’in halefi aranıyor.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Magath: “Sanırım şu anda DFB’nin ihtiyacı olan şey bu”

Magath, “DFB’nin bu pozisyon için hangi gereklilikler profilini oluşturduğunu bilmiyorum” dedi. “Fakat bana göre futbolda, artık potansiyeline ulaşamayan bu güvensiz takımı tekrar bir araya getirecek birine acilen ihtiyacımız var.”

Bu göreve güvenmektedir. Teknik direktör olarak Magath, FC Bayern ile iki kez ve VfL Wolfsburg ile bir kez şampiyonluğu kazandı. En son 2022 yılının Mart ayının ortalarında o zamanki Bundesliga kulübü Hertha BSC’nin başına geçti. Berlinlileri küme düşmekten kurtarmayı başardı ve ardından kulüpten ayrıldı. Uzun süredir Bundesliga’da görev yapan teknik direktör, “Bazen takımları Bundesliga’da en alttaki takımlardan orta sahaya ve hatta en üst sıralara kadar götürdüm ve bence DFB’nin şu anda buna ihtiyacı var” dedi. Kısa bir süre İngiltere ve Çin aktif oldu.