Yedek Kingsley Coman şansını bekliyor

merabeyin

New member
Kingsley Coman bu Avrupa Şampiyonasında çeyrek saatten fazla oynamadı. Ancak bu, FC Bayernli 28 yaşındaki Fransız oyuncu için özel bir durum. Münihli profesyonel, “Sekiz ya da dokuz yıldır Almanya'da oynuyorum ve orası benim için bir nevi evim gibi” diyor. “Dili anlıyorum, dili konuşuyorum. Burada kendimi harika hissediyorum.”

Devamını oku sonra Reklamcılık

Bu Salı günü (18.00) katılabilseydi kendini daha da iyi hissedecekti.ZDF Ve MacentaTV) Dortmund'da Polonya'ya karşı oynayabilir ve hatta muhtemelen şampiyonluğun favorilerinin gol sıkıntısına son verebilir. “Kesinlikle kazanmamız gerekiyor ve çok gol atmak iyi olur” dedi. “Her zaman birinci olmak istiyoruz”

Mbappé'nin dönüşü muhtemel

D Grubu'ndaki final maçları öncesinde Fransızlar sadece ikinci sırada yer alıyor. Hollandalılar dört puanla birinci sırada yer alıyor ve Salı günü üçüncü sıradaki Avusturya (3) ile karşılaşacak. Sonuncu ve halihazırda elenenler ise henüz tek bir puan bile alamamış olan Polonyalılar oldu.

Peki Coman'ın bu kez başlama şansı ne kadar? Muhtemelen çok küçük, hatta yok olacak kadar küçük. Bu yıl, Coman'ın uluslararası maçları sadece son Avrupa Şampiyonası hazırlık maçındaki çeyrek saatlik iyi bir çeyrek saati kapsıyor ve bu kadar.

Kaptan Kylian Mbappé'nin Polonya karşısında geri dönüş yapmasını bekleyenler yalnızca Fransız medyası değil. Geçen Pazartesi, Avusturya'ya karşı alınan 1-0'lık galibiyetin son aşamalarında burnu kırılmıştı. Hollanda ile 0-0 berabere kalınan maçta milli teknik direktör Didier Deschamps, süperstarını yedek kulübesinde bırakmayı tercih etti.

Coman'ın sakatlığı

Ancak Polonya karşısında durum böyle olabilir. Pazar günkü antrenmanda takım arkadaşı Antoine Griezmann'ın Zorro'ya uygun bir selamlamasının ardından yeni siyah maskelerle yeniden antrenman yaptı. İkili artık Polonya'ya karşı hücum ikilisini oluşturabilir ve oluşturmalıdır. Coman'ın Fransa'nın ilk 11'inde muhtemelen tekrar yeri olmayacak, özellikle de Cumartesi günkü hafif baldır sorunları nedeniyle takım antrenmanlarına katılamamasından dolayı.

Sakatlıklar Kingsley Coman için sorun teşkil ediyor. Fransa'nın şampiyonluğu kazandığı 2018 Dünya Kupası'nı, sindesmoz bağının yırtılması nedeniyle kaçırmıştı. 2022 Dünya Kupası'nın bir parçasıydı, ancak Fransa'daki yedi maçta yalnızca bir kez ilk 11'de yer aldı, bunun dışında çoğunlukla bir saatin son çeyreğinde oynadı. Buna Arjantinlilere karşı oynanan ve ardından penaltılara giden final de dahildi. Coman sahaya çıktı ve kaçırdı. Bayern'in sık sık yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Coman'ı satmayı düşündüğü söyleniyor. Paris Saint-Germain şimdiden potansiyel bir alıcı olarak görülüyor.

Fransa'nın turnuvası başlamadan önce bile soğuk

Kanat oyuncusu bu Avrupa Şampiyonası öncesinde de sakatlıklarla uğraşmak zorunda kaldı. Nisan içinde, Parisli hala: “Kingsley Coman için 2024 Avrupa Şampiyonası çok uzakta görünüyor.” Coman, Avrupa Şampiyonası öncesinde Sportbuzzer'ın da yer aldığı Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) ile yaptığı röportajda, yırtık kas demeti nedeniyle toplam yedi hafta boyunca sahalardan uzak kaldığını söyledi: “Bu bir olaydı.” uzun zaman oldu, özellikle de ondan önce tamamen formda olduğum için.”

Ocak ayından bu yana Coman, iç diz bağındaki yırtık ve kas yaralanmaları nedeniyle Bayern adına toplam 18 maç kaçırmıştı. Coman üşüttüğünde Alman takımına zar zor ulaşmıştı.

Ancak Coman, Mbappé, Ousmane Dembélé, Griezmann, Marcus Thuram ve diğer tanınmış hücum oyuncuları gibi rakiplerin yerine milli takımdaki rolüyle iyi başa çıkıyor. Fransız takımının Doğu Vestfalya'daki Avrupa Şampiyonası merkezinde “Turnuvalara neredeyse her zaman yedek oyuncu olarak başladım” dedi: “Takımın başka bir zamanda bana ihtiyacı olduğunu biliyorum.”