Visual Studio Code Nereye Kuruluyor ?

yilmazbas

Global Mod
Global Mod
** Visual Studio Code Nereye Kuruluyor?

Visual Studio Code, birçok platformda kullanılabilen ücretsiz ve açık kaynaklı bir kod düzenleyicisidir. Kurulum yeri, işletim sisteminize ve kişisel tercihlerinize bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, Visual Studio Code'un nereye kurulduğunu anlamak için adımları izleyebilirsiniz.

1. **Resmi İndirme Sayfasından İndirin:**

İlk adım, Visual Studio Code'un resmi web sitesinden indirme işlemidir. Visual Studio Code, Windows, macOS ve Linux gibi birçok işletim sistemi için kullanılabilir. Bu nedenle, işletim sisteminize uygun olan sürümü seçip indirin.

2. **İndirilen Dosyayı Açın:**

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, indirilen dosyayı açın. Bu genellikle bir 'İndirilenler' klasöründe olacaktır. İndirme işlemi işletim sistemine göre değişiklik gösterebilir, ancak genellikle çift tıklama veya sağ tıklama ile dosyayı açabilirsiniz.

3. **Kurulum Sürecini Başlatın:**

İndirilen dosyayı açtıktan sonra, kurulum sürecini başlatmak için talimatları takip edin. Genellikle bu, basit bir kurulum sihirbazı aracılığıyla yapılır. Sihrbaz size kurulum ayarlarınızı özelleştirme fırsatı verebilir.

4. **Kurulum Yerini Belirleyin:**

Kurulum sihirbazı, Visual Studio Code'un nereye kurulacağını belirlemenizi isteyebilir. Genellikle varsayılan olarak önerilen bir klasöre kurulur, ancak isteğe bağlı olarak kurulum yerini değiştirebilirsiniz. Genellikle, "C:\Program Files\" veya "/usr/local" gibi standart klasörler önerilir.

5. **Kurulumu Tamamlayın:**

Kurulum ayarlarını belirledikten sonra, kurulum işlemini tamamlayın. Sihirbazın size verdiği talimatları takip ederek kurulumu başarıyla tamamlayabilirsiniz.

6. **Visual Studio Code'u Başlatın:**

Kurulum tamamlandıktan sonra, Visual Studio Code'u başlatın. Genellikle, başlangıç menüsünde veya masaüstünde bir kısayol oluşturulur. Başlatıldığında, kod yazmaya başlayabilir ve projelerinizi düzenlemeye başlayabilirsiniz.

Visual Studio Code'un nereye kurulduğunu belirlemek için bu adımları izleyebilirsiniz. Ancak, unutmayın ki kurulum yeri, kişisel tercihlerinize ve işletim sisteminize bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, kurulum sırasında tercih ettiğiniz klasörü kontrol etmek her zaman iyidir.

** Diğer Platformlarda Visual Studio Code Kurulumu **

Visual Studio Code'un kurulumu, Windows, macOS ve Linux gibi çeşitli platformlarda benzer şekilde yapılır. Ancak, her platformun kendi kurulum süreci ve adımları vardır.

**Windows:**

Windows'ta, Visual Studio Code'un varsayılan olarak "C:\Program Files\" dizinine kurulduğunu görebilirsiniz. Ancak, kurulum sırasında bu konumu değiştirebilirsiniz.

**macOS:**

macOS'ta, Visual Studio Code genellikle "/Applications" dizinine kurulur. Ancak, ayrıntılı kurulum ayarlarına erişmek için terminalde belirli komutları kullanabilirsiniz.

**Linux:**

Linux'ta, Visual Studio Code'u "/usr/local" veya "/opt" gibi standart klasörlere kurabilirsiniz. Ancak, dağıtımınıza ve paket yöneticinize bağlı olarak kurulum süreci değişebilir.

Her platformun kendi kurulum adımları vardır, ancak genel olarak, Visual Studio Code'u resmi web sitesinden indirip kurulum sihirbazını takip ederek kurabilirsiniz.