Umut Bulut: Trabzonspor’un şampiyonluğu güzel olsun!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Dönem başında transfer olduğu Eyüpspor ile Muhteşem Lig’e yükselme gayreti veren Umut Bulut, açıklamalarda bulundu.

İstanbul grubunun 1. Lig’de oynadığı 31 maçın 30’unda forma giyen ve 14 defa fileleri havalandıran tecrübeli oyuncu, “Fiziksel olarak Allah vergisi özelliklerim, hayli çalışmam ve profesyonelliğimden dolayı uzun yıllar oynamak nasip oldu. Önümüzdeki dönem da futbol oynamak istiyorum. İnşallah Muhteşem Lig’e çıkarız ve orada devam ederim. Futbolun ortasında kalmak istiyorum. Lakin teknik yönetici olmak ve bir yerlere gelmek… Onu da vakit gösterecek. Elimden geleni yapacağım.” sözlerini kullandı.

“İLK 2 İÇİN SONUNA KADAR GAYRET VERECEĞİZ”

Umut Bulut, 32. hafta sonunda 51 puanla 5. basamakta bulundukları 1. Lig’de takım kaliteleriyle daha üst sıralarda yer almayı hak ettiklerini söylemiş oldu.

Dönem sonunda birinci 2’de yer alarak Harika Lig’e direkt yükselmek istediklerini aktaran 39 yaşındaki futbolcu, “Puan ve sıralama açısından daha âlâ bir yerde olabilirdik. Burası tuhaf bir lig. kimi vakit kalite ve gayret yetmiyor. Talih da lazım. Birinci 2 için sonuna kadar gayret vereceğiz. Birinci 2 şayet olmazsa da play-off’tan çıkmaya çalışacağız. Deneyimli ve kaliteli bir ekibiz. Play-off’a kalırsak başaracağımıza inanıyorum. İnşallah Muhteşem Lig’e çıkarız.” diye konuştu.

UMUT BULUT: TRABZONSPOR ŞAMPİYONLUĞU GÜZEL OLSUN

Umut Bulut, Harika Lig’de bitime 5 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 11 puan önünde önder durumunda bulunan eski kadrosu Trabzonspor’a ait de değerlendirmede bulundu.

2006-2011 senelerında formasını giydiği bordo-mavili kadronun sergilediği performansla şampiyonluğu hak ettiğine vurgu yapan tecrübeli oyuncu, “Artık özlenen şampiyonluğu taraftarı ve topluluğuyla rahat bir biçimde kutlayacaklardır. Ben de bunun için fazlaca seviniyorum. Zira 2010-2011 döneminde bu olmadı. Şampiyon olduk lakin olaylardan dolayı gerçekleşmedi. Bunun için üzgünüz. Bu sene taraftar ve toplulukla daima birlikte kutlayacaklardır. Biz de Trabzonspor’u sevenler olarak fazlaca memnunuz. Uzun bir süre geçmişti. Şampiyonluklar son anda gitmişti. Lakin bu dönem uzun bir ortadan daha sonra fark atarak şampiyon olacaklar. İnşallah Trabzonspor için iyi olur. Trabzonspor’un uzun yıllar başarılı olacağını ve istikrarlı bir biçimde ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Bu sene için de şampiyonlukları iyi olsun.” formunda görüş belirtti.

“YENİ KUŞAĞIN BAŞARILI OLMASI MEMNUNLUK VERİCİ”

Kulüp ekiplerinde ve ulusal ekipte birlikte forma giydiği isimlerin teknik yöneticilik yapmasıyla ilgili de konuşan Umut Bulut, “Nuri Şahin, Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu üzere isimlerin artacağına inanıyorum. Memnun da oluyorum. Yeni kuşağın gelmesi ve başarılı olması Türk futbolu için memnunluk verici. Türk futbolunda değerli meslek yapmış futbolcular. Bu isimlerin Türk futboluna hayli büyük hizmet edeceğine inanıyorum. Çok başarılı olacaklarını düşünüyorum.” tabirlerini kullandı.

Deneyimli futbolcu, “Seni de o isimlerin içinde bakılırsabilecek miyiz?” sorusuna, “Tabii ki maksadım o. İnşallah olur.” karşılığını verdi.

“MİLLİ EKİPTE DÜZGÜN BİR NESİL VAR”

Umut Bulut, Trabzonspor ve Galatasaray’da birlikte forma giydiği Burak Yılmaz’ın A Ulusal Ekip mesleğini noktalamasının akabinde hamledeki öteki ulusal oyuncularının performansı ve teknik yönetici Stefan Kuntz ile ilgili kanılarını şöyleki aktardı:

“Enes Ünal’ın uzun yıllar ulusal ekipte başarılı olacağını düşünüyorum. Umut Bozok da yeterli dönem geçiriyor. Onun da başarılı olacağını düşünüyorum. Serdar Dursun da kısa müddette ulusal ekipte başarılı oldu. Halil’i de (Dervişoğlu) unutmamak lazım. Onun da son periyotta az vakit almasına karşın uzun yıllar Türk futboluna hizmet edeceğini düşünüyorum. Ulusal ekipte uygun bir kuşak var. Turnuva kadrosu olabilirsek epey başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Stefan Kuntz’un aldığı müddette güzel şeyler yaptığını düşünüyorum. Vakit vermeliyiz. Aslında bundan daha sonraki süreçte hocayı görmek lazım.”

“TRANSFERLERİN ÇOK BÜYÜK BİR TESİR YARATTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Umut Bulut, eski grubu Galatasaray’ın bu dönem istediği performansı sergileyememesinde teknik yönetici Fatih Terim ile yolların ayrılmasının büyük etken olduğunu belirtti.

Sarı-kırmızılıların dönem başında takımına kattığı futbolcuların beklentileri karşılayamadığının altını çizen 39 yaşındaki santrfor, şöyleki konuştu:

“Galatasaray epey büyük bir kulüp. Yeni transferlerin epey büyük bir tesir yarattığını düşünmüyorum. Hepsi kaliteli futbolcular lakin kimi vakit aşı tutmuyor. kimi vakit sisteme ve Türk futboluna ayak uyduramıyorlar. Galatasaray’ın bu dönem istenen performansı verdiğini düşünmüyorum. Son periyotta hocanın (Fatih Terim) gitmesinin de bunda tesiri büyük. İdare aldığı kararlar… Alışılmış kendi içlerindeki olaylar. Her şey üst üste geldi. Galatasaray âlâ bir dönem geçiremedi. Avrupa’da başarılı olduklarını düşünüyorum lakin Türkiye’de istenen performansı vermediler.”

“YABANCI HUDUDUNUN KALKMASIYLA TÜRK FUTBOLUNDA İSKELET KAYBOLDU”

Umut Bulut, yabancı hududunun hür kalmasının Türk futboluna ziyan verdiğini söylemiş oldu.

Deneyimli futbolcu, son senelerda milletlerarası alanda kulüpler ve ulusal kadro bazında istenilen başarılara ulaşılamamasıyla ilgili şunları kaydetti:

“2016’ya kadar Avrupa’da Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe bir biçimde kümeden çıktı. Gruplarda oynayan iskelet vardı, Türkler vardı. Hepsi ulusal grup futbolcusuydu. Yabancı hududunun özgür kalmasından daha sonra Türk futbolunda iskelet kayboldu. Avrupa’da başarılı olamadık. Türkiye’deki şampiyonluklar Avrupa için epey değerli değildi. Bu, marka kıymetimizi düşürdü. Bu süreci daha düzgüne getirmek bizim elimizde. İnşallah topluluklar bunun için kıymetli adımlar atar ve Avrupa’da fazlaca daha âlâ muvaffakiyetler elde ederiz.”

Yabancı hududunun özgür kalmasını gerçek bulmadığını vurgulayan Umut Bulut, “Hep iki ileri bir geri gidiyoruz. Yabancı hür kalsın fakat bu olduktan daha sonra Avrupa’da hiç bir muvaffakiyet yok. Sınırlama varken daha kaliteli yabancılar geliyordu. Sınırsız olduktan daha sonra kalitesiz yabancılar gelmeye başladı. Bu, Türk futbolu için berbat oldu. Altyapıdan da epey futbolcu çıkmıyor. Çok genç oyuncunun oynadığını görmüyorum. Yeni bir periyoda girdik. Artık sınırlama geldi, daha güzel olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

“HAMİT ALTINTOP, TÜRK FUTBOLUNA TARAF VERECEKTİR”

Umut Bulut, ulusal grupta ve Galatasaray’da birlikte forma giydiği Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İdare Konseyi Üyesi Hamit Altıntop’un Türk futbolu için epey büyük bir yarar olduğunu aktardı.

Altıntop’un TFF’de A Ulusal, Ümit Ulusal ve Genç Ulusal gruplarda sorumlu olduğunu hatırlatan 39 yaşındaki santrfor, “Türk futbolu için epey büyük bir kar. Avrupa görmüş, Türk futbolunu biliyor. Büyük topluluklarda oynamış ve yabancı lisan biliyor. Federasyonumuzda bu biçimde büyük futbolcunun olması gurur verici. Hamit Altıntop Türk futboluna istikamet verecektir. Çok başarılı olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Üst