Ukraynalı bir atlet, iskelet yarışması sırasında savaşı protesto ediyor.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ukraynalı bir atlet Cuma günü erkekler iskelet yarışmasında bir koşuyu bitirdikten sonra “Ukrayna’da savaş yok” işareti gösterdi.

Etkinlikte 25 kaydırıcı arasında yer alan 23 yaşındaki Vladyslav Heraskevych, Ukrayna bayrağının mavi ve sarı üzerine büyük harflerle yazılmış mesajın olduğu bir kağıt parçası kaldırdı.

Heraskevych, yarışmasından sonra Associated Press’e “Bu benim pozisyonum” dedi. “Her normal insan gibi ben de savaş istemiyorum.”

“Ülkemde barış istiyorum, dünyada barış istiyorum. Bu benim pozisyonum, bu yüzden bunun için savaşıyorum. Barış için savaşıyorum.”

Heraskevych’in açıklaması, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim arttıkça geliyor. Haftalardır, 100.000’den fazla Rus askeri ve düzenli bir araç ve teçhizat akışı Ukrayna sınırına yakın bir yerde bulunuyor. ABD ve NATO yetkilileri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin’in büyük ölçekli bir istilaya hazırlanıyor gibi göründüğünü ve bunun da insani maliyetler açısından feci sonuçlara yol açabileceğini söylediler. Rusya, tüm birlik ve teçhizat hareketlerinin sıradan tatbikatlar için olduğu konusunda ısrar etmeye devam ediyor.

IOC’nin Heraskevych’i bir Olimpiyat etkinliği sırasında siyasi bir açıklama yaptığı için cezalandırıp cezalandırmayacağı belli değildi. Kredi… NBC, Associated Press aracılığıyla

)“Ukrayna’da, şimdi gerçekten gergin,” dedi Heraskevych AP’ye “Silahlar, silahlar, Ukrayna’da ne olacak, Ukrayna çevresindeki bazı ordular hakkında birçok haber. Tamam değil, 21. yüzyılda değil. Ben de olimpiyatlardan önce pozisyonumu dünyaya göstermeye karar verdim.”

Olimpiyatlardaki protestolar çetrefilli bir konu. Olimpiyat Tüzüğü’nün 50. Kuralı, sporcuların veya diğer katılımcıların etkinliklerde “siyasi, dini veya ırksal propaganda” sergilemelerini veya sergilemelerini yasaklar. Ancak bu kural, sporcuların görüşlerini Olimpiyat köylerinde ve çevresinde ve sosyal medya sitelerinde ifade etmelerine izin vermek için son zamanlarda gevşetildi – ancak yarışmalar veya madalya törenleri sırasında değil.

IOC’nin finalde 18. olan Heraskevych’i cezalandırıp cezalandırmayacağı belli değil. Olimpiyat yetkililerinin kendisini destekleyeceğini umduğunu söyledi.

“Kimse savaş istemiyor” dedi Heraskevych.