Ukrayna ordusu, Batı’nın desteğine rağmen Rusya’dan çok kötü durumda.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Batılı müttefikler tarafından sadece son birkaç hafta içinde Ukrayna’ya teslim edilen tonlarca silah, mühimmat ve teçhizata rağmen, Ukrayna ordusunun silahı daha büyük, teknolojik olarak daha gelişmiş Rus kuvvetleri tarafından geride bırakıldı. çok yönlü istila

Aralık ayında, Ukrayna askeri istihbarat servisi komutanı General Kyrylo O. Budanov, bir Rus işgalinin mühimmat depolarını ve siperdeki birliklere yönelik hava saldırıları ve roket saldırılarıyla başlayacağı bir senaryoyu özetledi — Perşembe sabahı erken saatlerde gelen saldırının habercisi.

Çok hızlı bir şekilde, Ukrayna ordusunun aciz kalacağını, liderliğinin bir savunmayı koordine edemediğini ve cepheye tedarik sağlayamayacağını söyledi. Bundan sonra, savaşa tek başına devam etme sorumluluğunun cephe komutanlarına düşeceğini söyledi.

General Budanov bir röportajda “Kurşunlar olduğu sürece dayanacaklar” dedi. “Ellerinde olanı kullanabilecekler, ama inan bana, yedekler teslim edilmeden dünyada dayanabilecek bir ordu yok.”

General Budanov, Rus ordusunun bölgeye yaklaşık 100.000 asker yerleştirdiği bir zamanda konuştu. ABD’li yetkililere göre, işgal sırasında Rusya, Kırım ve doğu Donbas bölgesindeki Rusya destekli ayrılıkçı bölgeler de dahil olmak üzere Ukrayna’nın içinde veya yakınında tahminen 190.000 asker yığmıştı.

Son haftalarda Rus ordusu, Ukrayna’nın küçük hava kuvvetlerini etkin bir şekilde etkisiz hale getirebilecek gelişmiş S-400 uçaksavar sistemlerini ve Ukrayna’nın hemen her yerindeki hedefleri vurabilen İskender-M seyir füzelerini de konuşlandırdı.

Amerikan istihbarat değerlendirmesine aşina iki ABD’li yetkiliye göre, Rus kuvveti, bu ayın başlarında 80’lerin ortalarından bu yana 120 ila 125 tabur taktik grubu içeriyor. Yetkililer, bazı güçlerin bir işgalden sonra işgal gücü oluşturacak Rus yedekleri olduğunu söyledi. Yetkililer, hükümet değerlendirmelerini tartışmak için anonimlik istedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’na göre, tüm ordusunda sadece biraz daha fazla askere ve subaya sahip. Ukrayna’nın tüm hava kuvvetlerini oluşturan yaklaşık 200 uçak, Rusya’nın Ukrayna sınırına konuşlandırdığı savaş uçaklarının sayısından daha az.

Ancak Ukrayna ordusu bir zamanlar olduğu kadar zorlayıcı değil. 2014’te seçkin Rus birlikleri, Ukrayna’nın güneyindeki tüm Kırım Yarımadası’nı tek kurşun atmadan ele geçirmeyi başardı. Rus destekli ayrılıkçılar daha sonra Donbas’ın bir bölümünü ele geçirdiğinde, Ukrayna, çok az askeri eğitim almış veya hiç eğitim almamış, silaha sarılan insanlardan oluşan gönüllü tugaylara güvenmek zorunda kaldı.

Ukrayna ordusu o zamandan beri, ayrılıkçılarla çıkmaza girene kadar savaşarak ve en ciddi düşmanlıklara son vererek geri adım attı. Bunu Batılı müttefiklerin yardımıyla yaptı.

Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri, yüksek teknolojili gözetleme ve iletişim ekipmanı ve insansız hava araçlarını içeren 2,5 milyar dolarlık askeri yardım sağlamıştır. Kasım ayında ABD, Biden yönetimi tarafından taahhüt edilen 60 milyon dolarlık askeri yardım paketinin bir parçası olan yaklaşık 88 ton mühimmat teslim etti.