“Tuchel karar verseydi bugün Bayern formasını giyerdim”

merabeyin

New member
Profesyonel futbola dönüşünün ardından Jérôme Boateng, Bayern antrenörü Thomas Tuchel'e teşekkür etti. “Münih'e olan bağlılığımın ve orada formda kalma fırsatının arkasındaki itici güç oydu. Ona sadece teşekkür edebilirim” dedi 35 yaşındaki oyuncu, bir röportajda Pazar günü resim. Bu hafta İtalya'da ABD Salernitana ile sözleşme imzalayan savunmacı, geçen sonbaharda Bayern Münih'te bağımsız profesyonel olarak antrenman yapmıştı. Savunma personelinin endişeleri nedeniyle geri çağırma kampanyası tartışıldı.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Hatta Boateng, “Eğer Thomas Tuchel karar vermiş olsaydı bugün Bayern formasını giyerdim” diye düşünüyor. 2014 dünya şampiyonu, “Ama daha sonra kadronun yeterince iyi olduğu söylendi” dedi. “En azından bana öyle söylendi.” Her ne kadar sonuçta Alman rekor şampiyonları için işler yolunda gitmese de hiç kin beslemiyor: “FC Bayern her zaman kalbime yakın bir konu. Bana orada kendimi kanıtlama ve daha sonra formda kalmamı sağlayan fırsat için kulübe inanılmaz derecede minnettarım. Her zaman kulübe minnettar olacağım ve her zaman bir Bayern taraftarı olarak kalacağım.”

Boateng son zamanlarda spor kariyeri nedeniyle kamuoyunun gözünde daha az yer alıyor ancak öncelikle sıradan bir vatandaş olarak görülüyor. Eski milli oyuncu, 2018 yazında tatildeyken o zamanki partnerine ve çocuklarının annesine saldırmakla suçlandığı için Bavyera'da yeni bir ceza davasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Şimdi kariyerinin sonbaharında Serie A düşme mücadelesinde kendini yeniden kanıtlamak istiyor. Yeni kulübünde “sıcak ve dostane” karşılandı. “Buradaki insanların futbola olan tutkusunu anında hissetti. Hedefim her zaman Avrupa'nın en iyi 5 liginden birinde kalmaktı.” Yeni bir kulüp ararken “Suudi Arabistan da dahil olmak üzere farklı ülke ve kıtalardaki farklı kulüplerle birçok görüşme yaptı.” “Fakat bu kadar çok başarıdan sonra her zaman sportif rekabeti istedim.”

Boateng, Heidenheim hakkında: “Benim adım kullanıldı”

Boateng, 1. FC Heidenheim'a olası transfer hakkındaki çelişkili haberlere de açıklık getirdi: “Heidenheim ile bir görüşme vardı, doğru. Heidenheim'ın faizi bana yatırıldı, başka bir şey değil. Ama sonrasında herhangi bir taahhütte bulunmadım, başka bir tartışma olmadı, bu konuda başka bir şey söylenmedi, sadece dinledim. Daha sonra Heidenheim antrenöründen beni iptal ettiklerine dair açıklamalar geldi. Bana göre bunu yapmıyorsun. Adım kullanıldı ama başka bir şey olmadı. Bugün bunun hiçbir önemi yok. Heidenheim'a en iyisini diliyorum.”

Salernitana ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Ancak henüz bitmemiş olmalı: “Henüz bırakmayı düşünmüyorum. Oyunlara geri dönmeli ve ritmimi bulmalıyım. Birkaç yıl daha, belki üç yıl daha oynamak istiyorum.”