TFF Lideri Mehmet Büyükekşi’den EURO 2024 sözleri! “Evimizde gibi”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Mehmet Büyükekşi, kıymetli açıklamalara imza attı.

Sabah’a konuşan TFF Lideri; A Ulusal Kadro teknik yöneticisi Stefan Kuntz ve hakemler hakkında konuştu.

Büyükekşi açıklamasında; “İnsanlar kendisi hakkında yapılan tenkitlere tabi ki kulak kabartıyor… Biz birinci günden beri Kuntz’a takviyemizi veriyoruz. Bilhassa Faroe Adaları’na 2-1 yenildiğimiz maçtan daha sonra bir gece daha kalmıştık, o gün 3-4 saat süren bir toplantı yaptım kendisiyle. daha sonra İstanbul’da bir görüşme daha yaptık. Artık de sık sık görüşüyoruz. Kuntz, Alman Ulusal Grubu’nda U21’den sorumlu kişiydi. Kuntz bana bir brifing verdi Almanya’daki sistemle ilgili. U15’ten başlayarak yapılanmayı ve sistemi anlattı. Evvel Giresun’a, Trabzon’a bir seyahat gerçekleştirdik. Artık gerisinden İzmir bölgesine Altınordu seyahatimiz olacak. Almanya, Hollanda tahminen İngiltere, İspanya ve Portekiz’e bir seyahat planlıyoruz. Her ülkenin Üstün Lig’deki en güzel olan kadrolarının altyapılarını ziyaret edeceğiz. Kuntz’la birlikte bu görüşmeleri yapacağız.” dedi.

“HAKEMLER İLE İLGİLİ TALİMAT DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK”

Hakemler hakkında açıklamalarda bulunan Büyükekşi; “En değerli proje şu an için birtakım talimat değişiklikleri planlıyor olmamız. Bunlar hem hakemlerle tıpkı vakitte kulüplerle ilgili olacak. Hakemlerle ilgili olan talimat değişikliği, eğitim sisteminde olacak. Hakemlikte şu biçimde bir durum var; 2000 öncesi Türkiye’de hatırlarsınız hükümetler 8 ayda bir değişiyordu. Bizde de MHK’nin ömrü daima 8 ay. bu biçimde olunca ne oluyor, her gelen yeni lider da 81 tane vilayet hakemlerinin başkanlığı da otomatik olarak düşüyor. bu biçimde olunca da eğitim biçimi değişiyor. Süreklilik yok. Eğitim, MHK’nin bünyesinde olduğu için burada değişikliğe gideceğiz. Eğitimin daima olması için hakemlik akademisi kuracağız ve bunu TFF’nin bünyesine alacağız. Şikâyetle bir yere gidemeyiz. Albert Einstein’ın da dediği üzere ‘Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek aptallıktır.’ Biz de daima tıpkı şeyler yapmışız. Farklı şeyler yapmamız, farklı şeyler söylememiz gerekiyor. Federasyonun altında her türlü eğitimi vilayetlerden başlayıp, süreyi artırıp, çekirdekten yetişirken orada kuralları koyup, 16-17 yaşında bu işe başlayan, amatörde maç yönetecek hakemlerden başlayarak üst yanlışsız yükselme kurallarını değiştirerek, birtakım standartlar koymak değerli.” açıklamasında bulundu.

“EURO 2024 KONUTUMUZDA ÜZERE OLACAK”

EURO 2024 adaylığı hakkında konuşan TFF Lideri; “Ay-Yıldızlı grubumuz, Avrupa Şampiyonası’na katılmak için D Kümesi’nde Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile gayret edecek. Hırvatistan ve Galler 4 gün daha sonra başlayacak olan 2022 Dünya Kupası’na katılma başarısı göstermiş kadrolar. Fakat bizim de gayelerimiz var. Bu amaçları gerçekleştirmek için efor ve çaba ortasındayız. Avrupa’nın en genç ekibi olan ve yetenekli futbolculardan oluşan Ulusal Kadromuza olan inancımız da tam. Maçlar oynanmadan kazanılmaz ya da kaybedilmez. Oyuncularımız ulusal ruh, azim ve istekle alanda gayret ettiklerinde, Türk halkının onlardan beklediği sonuçları alacaklardır diye düşünüyorum. Bu genç takım bizi 10 yıl taşıyabilir. Tabi EURO 2024’ün Almanya’da olmasının bizim için farklı bir değeri de var. Hem hocamız Alman tıpkı vakitte Almanya’da epeyce Türk var. Orada en hayli bizim maçlarımızda seyirci olacak. Kendi konutumuz üzere olacak.” kelamlarını sarf etti.