Teremyağlı Görüp bakılırsabileceğiniz En Uygun Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo çilek
- 500 gram toz şeker
- 1 tatlı kaşığı teremyağ
- 1 limonun suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kullanacağımız çilekleri evvelinde yıkayalım. aslına bakarsan temizledikten daha sonra da yine yıkayacağız.
- Çileklerin başlarını alalım. Çok büyük çilekleri ikiye yahut dörde bölmenizi tavsiye ederim.
- Çilekleri temizledik. yeniden güzelce yıkayalım arkadaşlar.
- Pişireceğimiz tencere kuru olmalı. Sulu olmadığından emin olun.
- Çileklerin üzerine belirttiğim ölçüde toz şekeri serpelim. Üzerleri şekerle kaplanmalı arkadaşlar. Bu kısımda karıştırma yok. Yalnızca görüntüde gösterdiğim biçimde düzleştirebilirsiniz.
- Kapağını kapatıp 24 saat bu türlü bekleteceğiz ancak 4-5 saat geçtikten daha sonra bir iki çeşit karıştıracağız. O kısmı da görüntüde gösterdim.
- Ortalama 5 saat geçti arkadaşlar. Dediğim üzere 1-2 cins karıştırıp kapağını tekrar kapatalım ve 24 saat dolana kadar ellemeyelim.
- 24 saat dolduğunda orta ateşin biraz üzerinde pişirmeye başlayalım.
Not: ben toplam 30 dakika pişirdim. Kıvamını goreceksiniz. Daha sulu istiyorsanız daha kısa, daha koyu istiyorsanız daha uzun pişirebilirsiniz. - 5-6 dakika geçtikten daha sonra köpükleri kaşık yardımı ile alalım.
Taşma kısmını bilerek göstermek istedim arkadaşlar. Taşmasının tahlili sıradan. 1 tatlı kaşığı kadar teremyağını ekleyin ve tekrar asla köpürme yahut taşma üzere bir sorun yaşamayacaksınız.
Not: teremyağ tadını yahut kıvamını etkilemeyecektir arkadaşlar bilakis parlak bir görünüm sağlayacaktır.
10- kapatmaya yakın yani benim pişirmeme nazaran son 5-6 dakika kala 1 limonun suyunu da ekliyorum.
11- 30 dakika dolduğunda altını kapatıp ocaktan alalım. Kavanozlara çabucak koymuyoruz. yavaşça ılıdıktan daha sonra koyabiliriz.
12- tüketmek için en az 8 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun