Teremyağlı Görüp bakılırsabileceğiniz En Güzel Çilek Reçeli Tanımı (Videolu)

Leila

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Görüp bakılırsabileceğiniz En Uygun Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

• 1 kilo çilek
  • 500 gram toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • 1 limonun suyu
Teremyağlı Görüp bakılırsabileceğiniz En Düzgün Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Kullanacağımız çilekleri evvelinde yıkayalım. aslına bakarsan temizledikten daha sonra da yine yıkayacağız.
  2. Çileklerin başlarını alalım. Çok büyük çilekleri ikiye yahut dörde bölmenizi tavsiye ederim.
  3. Çilekleri temizledik. yeniden güzelce yıkayalım arkadaşlar.
  4. Pişireceğimiz tencere kuru olmalı. Sulu olmadığından emin olun.
  5. Çileklerin üzerine belirttiğim ölçüde toz şekeri serpelim. Üzerleri şekerle kaplanmalı arkadaşlar. Bu kısımda karıştırma yok. Yalnızca görüntüde gösterdiğim biçimde düzleştirebilirsiniz.
  6. Kapağını kapatıp 24 saat bu türlü bekleteceğiz ancak 4-5 saat geçtikten daha sonra bir iki çeşit karıştıracağız. O kısmı da görüntüde gösterdim.
  7. Ortalama 5 saat geçti arkadaşlar. Dediğim üzere 1-2 cins karıştırıp kapağını tekrar kapatalım ve 24 saat dolana kadar ellemeyelim.
  8. 24 saat dolduğunda orta ateşin biraz üzerinde pişirmeye başlayalım.
    Not: ben toplam 30 dakika pişirdim. Kıvamını goreceksiniz. Daha sulu istiyorsanız daha kısa, daha koyu istiyorsanız daha uzun pişirebilirsiniz.
  9. 5-6 dakika geçtikten daha sonra köpükleri kaşık yardımı ile alalım.
    Taşma kısmını bilerek göstermek istedim arkadaşlar. Taşmasının tahlili sıradan. 1 tatlı kaşığı kadar teremyağını ekleyin ve tekrar asla köpürme yahut taşma üzere bir sorun yaşamayacaksınız.
    Not: teremyağ tadını yahut kıvamını etkilemeyecektir arkadaşlar bilakis parlak bir görünüm sağlayacaktır.
    10- kapatmaya yakın yani benim pişirmeme nazaran son 5-6 dakika kala 1 limonun suyunu da ekliyorum.
    11- 30 dakika dolduğunda altını kapatıp ocaktan alalım. Kavanozlara çabucak koymuyoruz. yavaşça ılıdıktan daha sonra koyabiliriz.
    12- tüketmek için en az 8 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun
    🙂
Teremyağlı Görüp gorebileceğiniz En Düzgün Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı