Tam Kıvamında Mis Kokulu Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Tam Kıvamında Mis Kokulu Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Reçelin kıvamını orta ara denetim ederek kaynatma sürecini ona göre ayarlayabilirsiniz bu türlü kaynattığımda ne fazlaca koyu ne epey sulu bir kıvam da oldu. Ocağın en büyük kısmında kaynamaya başladıktan daha sonra orta ateşte pişirdim.
Tam Kıvamında Mis Kokulu Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kilo çilek (temizlenip çürükleri ayrıldıktan daha sonra 1,5 kilo kaldı toplam 1,5 kilo çilek diyebiliriz)
- 6 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı (hem köpüğünü azaltması için hemde daha parlak görünmesi için)
- 2,3 kesim limon tuzu (1 çay kaşığı kadar yoksa 1 tatlı kaşığı limon suyu lakin öncelik limon tuzu daha uzun ömürlü olması için)
Tam Kıvamında Mis Kokulu Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çileklerimizi sirkeli suda beş dakika bekletip yıkayalım güzelce suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletelim uygun bir tencereye alalım üzerine şekeri ilave ederek kapağını kapatıp bir gece yahut en az 4-5 saat bekletelim.
- İyice suyunu salan çileklerimizi ocağa alalım epey yavaşça bir biçimde tahta kaşık ile karıştıralım .
- Kaymaya başladığında tereyağımızı ekleyelim ve üzerinde biriken köpükleri alalım .
- Temiz derin bir tabağa alalım o köpüklerin altında bir bir süre daha sonra reçeli çöküyor onu bir daha tencerenin içine köpüklerin altından dikkatlice süzdürüyorum .
- Kaynamaya başladıktan 10 dakika daha sonra bir kevgir sayesinde çilekleri tencerenin içerisinden alalım.
- Kalan çilek suyunu orta ateşte yaklaşık 40 dakika kaynatalım.
- Çilekleri ilave ederek karıştıralım limon tuzunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp çilek reçelimizi ocaktan alalım. Sıcak sıcak.
- Tamamen kuru olduğuna emin olduğumuz kavanozlara eşit bir biçimde paylaştırıp kavanoz kapaklarını iki karşıt bi istikamet taktiği ile kapatalım.
- Açtığımız kavanozları buzdolabında koruma edelim.
Reçelin kıvamını orta ara denetim ederek kaynatma sürecini ona göre ayarlayabilirsiniz bu türlü kaynattığımda ne fazlaca koyu ne epey sulu bir kıvam da oldu. Ocağın en büyük kısmında kaynamaya başladıktan daha sonra orta ateşte pişirdim.
Tam Kıvamında Mis Kokulu Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı