Sven Hannawald, sezon başlamadan önce Wellinger'ın formunu böyle değerlendiriyor

merabeyin

New member
Genel Dünya Kupası üçüncüsü, Dört Tepe Turnuvası'nda ikinci, Kayakla Uçma Dünya Şampiyonası'nda bireysel olarak gümüş ve takımla bronz. Andreas Wellinger'in 2023/2024 kayakla atlama sezonu üst sıralarda yer almalarıyla dikkat çekti. Eksik olan, üç büyük olaydan birinde kazanılan zaferdi. 2014'te takım olarak, 2018'de ise bireysel olarak Olimpiyat altın madalyası kazanan Bavyera yerlisi, şimdi yeni bir girişimde bulunuyor. Cuma günü (16:15, ARD Ve Eurosport) Dünya Kupası'nın Norveç'in Lillehammer kentinde başlamasıyla 29 yaşındaki oyuncu yeniden ön sıralarda yer almak istiyor. Kendisi Alman takımının umudunun taşıyıcısı olarak görülüyor.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Wellinger'ın büyük hedefi: geleneksel olarak yılın başında düzenlenen prestijli Four Hills Turnuvasını kazanmak. “Geçen yıl orada ikinci oldum. Şimdi ilk 10'a girmek istediğimi söylesem kimse bana inanmazdı. Alman kayakla atlama yıldızı geçtiğimiz günlerde “Mantıksal olarak bu yarışı kazanmak istiyorum” dedi. Milli antrenör Stefan Horngacher turla ilgili şunları söyledi: “Bir noktada bunu yıkmamız gerekiyor. Bu, ekranın tam üst kısmındadır. Bir noktada bunu çözeceğiz.”

Bundan önce Wellinger ve diğer Alman atlayıcılar Pius Paschke, Karl Geiger, Stephan Leyhe, Philipp Raimund, Markus Eisenbichler ve Adrian Tittel'in tur için forma girmesi gerekiyor. Aralık ayının sonunda Oberstdorf'ta işlerin ciddileşmesine kadar beş tarih var. Ancak Wellinger'in geçen sezonu genel klasmanda güçlü bir üçüncü sırada tamamladığı Dünya Kupası'nda işler çoktan yoluna girdi. Örnek sporcu, birkaç hafta önce açıkladığı gibi “zafer için her yarışmaya katılmak” istiyor.

Hannawald Wellinger'ın şansına inanıyor

TV uzmanı ve Almanya'nın Four Hills Turnuvası'nın bugüne kadarki son galibi (2002) Sven Hannawald bu konuda iyimser: “Andreas Wellinger'in geçen sezona göre bir adım daha ileri gittiğine inanıyorum. Almanya şampiyonluğunu açık ara kazanması ve atlayışlarının çok istikrarlı görünmesi, kendine çok fazla güvendiğini gösteriyor” dedi Hannawald, Almanya editoryal ağı (RND) ile yaptığı röportajda. Wellinger ayrıca Yaz Grand Prix'sindeki uluslararası yarışmalarda da iyi bir performans sergiledi ve Eylül sonunda Hinzenbach'ta ikinci ve birinci, Ekim başında Klingenthal'da sekizinci oldu. Orada da karma takımdaki zaferi kutladı.

2002 yılında Sven Hannawald, Four Hills Turnuvasını kazanan son Alman oldu.

2002 yılında Sven Hannawald, Four Hills Turnuvasını kazanan son Alman oldu.

Kaynak: IMAGO/Sammy Minkoff

Dünya Kupası da bu Cuma günü Norveç'te karma bir müsabakayla başlıyor. Bireysel olarak cumartesi ve pazar günleri devam edilir. Hannawald istediğini yaparsa Wellinger'in en büyük rakipleri yine Avusturyalı Stefan Kraft ve Japon Ryoyu Kobayashi olacak. Alman kayakla atlama efsanesi, “Eğer onlar da ileriye doğru bir adım atmışlarsa, geçen seneki mücadelenin benzeri olacak” diye şüpheleniyor. Kraft geçen sezon Dünya Kupası'nı kazandı ve Kobayashi, Four Hills Turnuvasını kazandı. Hannawald, “Umarım Andreas Wellinger'ın bu sene bir şansı olur” diye vurguladı.

Wellinger on ikinci Dünya Kupası sezonuna başlıyor. Alman pilot, genel Dünya Kupası sıralamasında beş kez ilk 10'da yer aldı. Four Hills Turnuvasında dört kez ilk 10'a girmeyi başardı. “Genel Dünya Kupası'nda istikrarlı olmak önemli. Her zaman baskın olmanıza veya her şeyi kazanmanıza gerek yok. Tur, eğitim planında daha hedefli bir şekilde hazırlanabileceğiniz sabit bir noktadır” diye açıkladı Hannawald. Aynı durum Trondheim'daki (26 Şubat – 9 Mart) Dünya Şampiyonası için de geçerli. Ancak Wellinger önce dikkatini Lillehammer'a çevirir. Yeni sezona dair beklenti büyük: “Kısa bir an için ağırlıksız kaldığınızda hissettiğiniz o duygu, özlemini duyduğumuz şey. Kayakla atlamanın büyüleyici yanı, bunu herkesin yapamamasıdır, ancak uçmanın büyüleyiciliğine, insanlığın hayaline nispeten yakınız.”