Susuz Tuzsuz Yaprak Salamurası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Tarifi daha ayrıntılı bir biçimde izlemek isterseniz kanalima ayrıntılıca bir görüntü çektim. Kesinlikle beklerim.
Susuz Tuzsuz Yaprak Salamurası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kilogram yaprak
- 2 adet 1 litrelik kavanoz
- 2 adet yarım litrelik kavanoz
- 4 adet kavanoz kapağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Yaprakları sonraki gün yahut birkaç gün daha sonra yapacaksınız kesinlikle poşetinden çıkarttım ve pak bir sofra bezine sarın.
- Yaprakları bu usulle salamura yaparken yıkamayın. Kavanozları ve kapakları kaynatın ve kurulayın.
- Ben yaprakları köyden topladım sofra bezine sarıp bir gece beklettim. Sonraki gün yapraklarımı kurmaya başladım.
- Yaprakların sapından biraz koparın. Sapları yer kaplamasın. 7- 8 sapı kavanozun tabanına yerleştirin.
- Yaprakların damarlı kısmı üst üste gelecek biçimde 5’li 6’lı kümeler halinde ayıralım.
- ondan sonrasında yaprağa dörde kaplayıp kavanoza sıkı sıkı olacak biçimde yerleştirin.Mümkün olduğunca bastıra bastıra yerleştirin epey sıkı olsun.
- Her kavanozu birebir biçimde doldurun.
- En üste de yaprakların sapından koyun.
- Kavanozun kapağını 2 geri 1 ileri yaparak kapatın sıkıca kapatıp aykırı çevirin.
- Bir gece boyunca bu türlü kalsın sonraki gün düz pozisyona getirin. Üç gün içerisinde yapraklar sararacaktır.
- Serin ve kuru bir yerde yaprakları koruma etmelisiniz. Şayet kavanoz kapaklarını tutmadıysa, kavanozun alt kısmında küflenme ler başlayabilir çabucak o küflü kısımları alıp atın gerisini kullanmak üzere ayırın.
- böyle yaprakları 2 yıl boyunca saklayabilirsiniz. Kesinlikle serin bir yerde bekletin.
- Açıp kullanacağınız vakit, yaprakları çıkartıp yıkayın ve daha sonra sıcak su içersinde 3 -4 dakika kadar bekletin. Sarılmaya hazır hale gelirler.
Tarifi daha ayrıntılı bir biçimde izlemek isterseniz kanalima ayrıntılıca bir görüntü çektim. Kesinlikle beklerim.
Susuz Tuzsuz Yaprak Salamurası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı