Stefan Kuntz yeni spor direktörü oldu – Boldt'un sözleşmesi feshedildi

merabeyin

New member
Yönetim seviyesinde yeniden yapılanma

HSV-Knall: Kuntz'un yeni spor direktörü – Boldt'un sözleşmesi feshedildi

Stefan Kuntz, HSV'nin yeni yönetim kurulu üyesi oldu.

Kaynak: IMAGO/Martin Hoffmann

Makaleyi dinle • 2 dakika

Hamburger SV kendisini yönetim seviyesinde yeniden konumlandırıyor. Kulübün Salı günü duyurduğu gibi, Stefan Kuntz ikinci lig kulübünün yeni yönetim kurulu üyesi olacak. Bu nedenle, eski U21 milli antrenörü, sözleşmesi denetim kurulu tarafından erken feshedilecek olan Jonas Boldt'u devralacak.

Hamburger SV, spor direktörü Jonas Boldt'tan ayrıldı. Kulüpten Salı günü yapılan açıklamada, denetleme kurulunun 42 yaşındaki futbolcunun 2025 yılına kadar sürecek olan sözleşmesini feshetme kararı aldığı belirtildi. Eski milli oyuncu ve eski U21 milli antrenörü Stefan Kuntz, Boldt'un halefi olarak Volkspark'a geliyor. İlk önce TV kanalı vardı Gökyüzü yeniden yapılanma hakkında bilgi verdi.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Hansa Birliği'nin denetim kurulu başkanı Michael Papenfuß, “Çok detaylı analiz sürecimizi tamamladık ve art arda altıncı kez yükselmeyi kaçırdıktan sonra yeni bir spor dürtüsüne ihtiyacımız olduğu ve bunu istediğimiz kararına vardık” dedi. “Stefan futbolun içinden geliyor, yönetim tecrübesine sahip ve burada oluşturulan yapı ve sorumlulukları bulacak ve bunları odaklanmış bir şekilde daha da geliştirmesi gerekiyor.”

61 yaşındaki Kuntz daha önce HSV ile görüşmelerini doğrulamıştı. Röportajda “Temas vardı ama henüz değil” dedi. Bundesliga web şovunu yönetti söz konusu. “Bu, yönetim kurulunun konumuyla ilgili.” Resim-gazete falan Hamburger Abendblatt Pazartesi akşamı oybirliğiyle HSV denetleme kurulunun geçen hafta Kuntz ile görüştüğünü bildirmişti. 1996 Avrupa şampiyonu, geçtiğimiz Aralık ayında HSV koçluk pozisyonuna zaten adaydı.

Spor direktörü Boldt bir süredir eleştiriliyor. Kulüp, yeni biten sezonda altıncı kez sıralamada dördüncü sıraya yükselmeyi kaçırdı. Boldt'un yönetimi altında beş başarısız girişimde bulunuldu. HSV'ye 2019'da geldi. Felix Magath ve Jörg Schmadtke ile de görüşmeler yapıldı. Her ikisi de artık bu işe uygun değil. Boldt son zamanlarda işine devam edeceğinden oldukça emindi. 2025'e kadar sözleşmesi devam ediyor.

Kuntz daha önce VfL Bochum'da sportif direktör olarak ve 1. FC Kaiserslautern'de yönetim kurulu başkanı olarak çalışmıştı. Almanya U21 antrenörü olarak başarılı bir dönemin ardından, son olarak 2021-2023 yılları arasında Türkiye milli antrenörü olarak çalıştı.