Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana )

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana ) Tanımı İçin Materyaller

Her bir kavanoz için;

• 2 diş sarımsak
  • 10 adet nohut
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sirke(üzüm tercihen )
  • Kaynar su
Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana ) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Lahananın göbeği kavanozlara sığacak biçimde, havuçlar da yuvarlak yahut verev kesilir.
  2. En tabana nohutlar atılır. Nohut sevmiyorsanız atmayabilirsiniz sirke ve limon tuzu kâfi lakin bence deneyin hoş oluyor. Doğranan havuçlar lahana kavanozlara paylaştırılır.
  3. Herbir kavanoza başka ayrı sirke, tuz, toz şeker ve limon tuzu eklenip sıcak su eklenir.
  4. Kapağı evvel karşıt tarafta daha sonra kapatma istikametinde çevirip kapatılır ve kavanoz zıt çevrilir. 1 gün hiç ellemeden bekletilir.
  5. Sonraki gün kavanozlar çevrilir. Çabucak tüketilmeyecekse karanlık bir yerde bekletilir. 5 gün daha sonra hazır açıldıktan daha sonra kavanoz buzdolabında bekletilmeli hepimizin eline sıhhat afiyet olsun
    ☺
    ????.
Not: elinizde var ise karnabahar ekleyebilirsiniz sarımsak ölçüsünü kendi zevkinize bakılırsa arttırıp azaltabilirsiniz.

⚫
Farklı aroma isterseniz tane kişniş ( gızbara da denir öbür bir ismiyle ) ekleyebilirsiniz.

⚫
Ekşi seviyorsanız 1 çay kaşığı daha limon tuzu katabilirsiniz.

⚫
Ben mor ve turuncu havucu da karıştırıp yapıyorum bu biçimde suyu daha lezzetli oluyor şalgam üzere içebilirsiniz.

⚫
Maydanoz nane sapı en üste koyabilir var ise tane karabiber yahut defne yaprağı atabilirsiniz. Ancak benim eşim klasik turşu sevdiği için ona sade yapıyorum.

⚫
Küçük kavanozlar için bu ölçü her vakit yaptığım ölçüdür. Bir tık büyük kavanozda ölçüleri yarım arttırmak gerekiyor bilginize şimdiden ellerinize sıhhat ????????.

Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı