Rusya Parlamentosu’nun birkaç üyesi savaşa karşı çıkıyor.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Rusya’nın lastik damgası Parlamentosunun üç üyesi, ülkelerinin Ukrayna’daki savaşını eleştirdi, bu Rus müessesesi içinde nadir görülen bir muhalefet olayı.

Üç üyenin tümü, sözde iktidardaki Birleşik Rusya partisine muhalefetin bir parçası olan, ancak tipik olarak önemli konularda Başkan Vladimir V. Putin’e sadık kalan Rusya Komünist Partisi’ne aittir.

En son konuşan üye, Vyacheslav Markhaev Pazar günü Facebook hesabında, iki ayrılıkçı yerleşim bölgesini cumhuriyet olarak tanıma bahanesiyle, “en yakınımızla tam ölçekli bir savaş başlatma planlarını sakladık” dedi. komşu.” Markhaev, Sibirya’dan bir senatör.

O ve diğer iki Komünist üye, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni tanıyan yakın tarihli bir karar lehine oy kullanan Duma milletvekillerinin çoğunluğu arasındaydı. Ancak Facebook açıklamasında Bay Markhaev, Duma üyelerinin tam ölçekli bir işgal planlarından haberdar olmadığını ve barış gücü olarak asker gönderileceğini belirten bir hükümet kararnamesine inandığını söyledi.

O haftanın başlarında, Sibirya’dan bir başka Komünist üye olan Oleg Smolin, Vkontakte sosyal medya profiline işgal başladığında “şok” olduğunu yazdı. “Bir Rus aydını olarak, siyasette askeri gücün ancak son çare olarak kullanılması gerektiğine inanıyorum” dedi ve ekledi: “Kendime ihanet etmeden Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin tanınması için oy veremezdim.”

Samara bölgesinden üçüncü Komünist milletvekili Mihail Matveyev, sosyal medyada savaşın derhal durdurulması gerektiğini söyledi.

“Savaşa değil barışa oy verdim” diye iddiaya göre Twitter ve Telegram’da, “Donbas bombalanmasın ve Kiev’in bombalanmasın diye Rusya’nın kalkan olması için.”

Daha sonra, bir Twitter ileti dizisinde bunu fikrini değiştirdiği için değil, sözlerinin “dünya genelinde, çoğunlukla isimsiz olarak, karşılıklı nefreti kışkırtmak için” yeniden üretildiği için yapmadığını açıklayarak gönderileri sildi. ”

“Bilgi savaşının bir parçası olarak oluşturulan nefret yorumlarını silmek için zamanım yok” diye ekledi.

Sayın Matveyev, barışı desteklediğini ancak “askerlerimizi savaşırken arkadan vuran biri olarak görülmek istemediğini” açıkladı. Onları politikacılar gönderdi.”

“Ukrayna benim Anavatanım” diyerek orada olan her şeyden incindiğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz yıllarda, Rusya Federal Meclisi’nin alt meclisi olan Duma üyeleri arasında bu tür eleştirel ifadeler giderek daha nadir hale geldi. Ancak Rusya Ukrayna’yı işgal ettikten sonra, Rus seçkinleri

genellikle genellikle çatlaklar … Geçen hafta boyunca, TV çapaları, spor şampiyonları ve

dahil olmak üzere yerel seçkinlerin üyeleri