RB Leipzig; Kaleci Janis Blaswich sözleşmesini uzattı

merabeyin

New member
Uzun vadeli Saksonya planı

RB Leipzig kaleci Blaswich’le sözleşmesini uzattı

Janis Blaswich, RB Leipzig ile sözleşmesini uzattı.

© Kaynak: IMAGO/motivio

makaleyi dinle • 2 dakika

RB Leipzig, Janis Blaswich’in hizmetlerine güvenmeye devam ediyor. Saksonyalıların Cuma günü açıkladığı gibi, 32 yaşındaki kalecinin Leipzig’deki sözleşmesini 2026 yılına kadar uzattı.

Kaleci Janis Blaswich, RB Leipzig ile olan sözleşmesini 2026 yılına kadar bir yıl daha uzattı. Bundesliga ekibi bunu Cuma günü duyurdu. Leipzig’in spor direktörü Max Eberl, “Janis sözleşmenin erken uzatılmasını kesinlikle hak etti. Bir yıldır bizimle sürekli olarak yüksek bir seviyede oynuyor, takımımıza çok fazla güvenlik sağlıyor ve savunulamaz olanlardan birini veya diğerini çıkarmaya devam ediyor.” Kulübün duyurusunda söylediğim gibi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Blaswich’in kendisi de anlaşmadan memnundu. “RB Leipzig’deki ilk yılımda inanılmaz deneyimler yaşadım; Bundesliga, Şampiyonlar Ligi, kupa zaferi ve son olarak Süper Kupa’da başarı. Bu yüzden bir yıl daha hakkında konuştuğumuz için daha da mutluyum. Kontratı bozdum ve şimdi düzelttim” dedi kaleci.

Blaswich: DFB Kupası ve Süper Kupa Şampiyonlukları

32 yaşındaki kaleci, geçen sezon öncesinde Hollanda kulübü Heracles Almelo’dan Saksonya’ya geçmişti ve aslında ilk tercih edilen kaleci ve kaptan Peter Gulacsi’nin ardından ikinci sırada yer alıyordu. Macar oyuncu, Şampiyonlar Ligi’nde Celtic Glasgow’a karşı oynanan maçta (3-1) çapraz bağını kopardıktan ve aylarca sahalardan uzak kaldıktan sonra, Blaswich direklerin arasına geçti. Gulacsi’nin geri dönüşüne henüz çok var, bu nedenle bu baharda RB ile DFB Kupası’nı ve sezon başlamadan hemen önce DFL Süper Kupası’nı kazanan Blaswich, yeni sezonda şu ana kadar Leipzig adına zorunlu tüm maçları oynadı.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Blaswich, diğer şeylerin yanı sıra Borussia Mönchengladbach’ın gençlik takımında eğitildi ve ardından diğerlerinin yanı sıra Dynamo Dresden ve Hansa Rostock istasyonlarında eğitim gördü. Şu ana kadar Bundesliga’da 28, Hollanda Eredivisie’de 107 ve 3. Lig’de 64 maça çıktı.