O anları olay olmuştu! Sezer Öztürk’ün cezası muhakkak oldu!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sancaktepe’de 19 Eylül 2021 tarihinde Halil İbrahim S. ve ailesiyle eski futbolcu Sezer Öztürk ve arkadaşları içinde yol verme probleminden dolayı arbede çıkmıştı.

Mermilerin havada uçuştuğu olay daha sonrası Halil İbrahim S. hayatını kaybederken 4 kişi de yaralanmıştı.

Olayın akabinde başlatılan soruşturmada hakkında yakalama sonucu çıkarılan Sezer Öztürk Hopa’da bir kamyonetin ardında yakalanırken hakkında da 37 yıl 5 aya kadar mahpus ceza istemiyle dava açılmıştı.

Sancaktepe’de 19 Eylül 2021 tarihinde Halil İbrahim S. ve ailesiyle eski futbolcu Sezer Öztürk ve arkadaşları içinde yol verme probleminden dolayı hengame çıkmıştı.

Mermilerin havada uçuştuğu olay daha sonrası Halil İbrahim S. ömrünü kaybederken 4 kişi de yaralanmıştı.

Olayın akabinde başlatılan soruşturmada hakkında yakalama sonucu çıkarılan Sezer Öztürk Hopa’da bir kamyonetin ardında yakalanırken hakkında da 37 yıl 5 aya kadar mahpus ceza istemiyle dava açılmıştı.

“BENİM BİR KİMLİĞİM VAR”
İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bugün karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Sezer Öztürk ve Ömer Genç cezaevinden getirilirken, sanık avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Sezer Öztürk, “Ben tahrik edilmedim, taarruza uğradım. Bana saldıran 1-2 kişi değildi.” dedi.

İsteyerek öldürmediğini söyleyen Öztürk, “Karşımda 1-2 insan yoktu ki. Silahım otomobildeydi. Kimseyi öldürmek istemedim. Benim bir geçmişim, kimliğim var. Ben bir sporcuyum” formunda kendini savundu.

“BENİM BİR KİMLİĞİM VAR”
İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bugün karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Sezer Öztürk ve Ömer Genç cezaevinden getirilirken, sanık avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Sezer Öztürk, “Ben tahrik edilmedim, taarruza uğradım. Bana saldıran 1-2 kişi değildi.” dedi.

İsteyerek öldürmediğini söyleyen Öztürk, “Karşımda 1-2 insan yoktu ki. Silahım otomobildeydi. Kimseyi öldürmek istemedim. Benim bir geçmişim, kimliğim var. Ben bir sporcuyum” halinde kendini savundu.

AİLESİNİ KORUDUĞUNU SAVUNDU

Savunmasının devamında sanık Öztürk, “sıradan bir yol isteme ricasının buralara kadar gelmesi… Ben yalnızca kendimi korudum. Çoluğumun, çocuğumun, eşimin yanında bana küfür ettiler.

Beni kimse tahrik etmedi, bana saldırdılar, öldürmeye çalıştılar. Bugün vereceğiniz karar yalnızca benim değil, eşimin, bakmakla yükümlü olduğum çocuklarımın da hayatını etkileyecek pozisyonda” formunda konuştu.

“KEYFİ OLARAK YOLUMUZU KAPATTILAR”

Duruşmada tutuklu sanık Ömer Genç ise, “Ben bilerek ve isteyerek yapmadım. Keyfi olarak yol kapatıyorlar. Otomobilin etrafını çevirdiler, kapıyı açmaya çalıştılar, saldırmaya başladılar. Kurtulmak için bıçağı açtım, rastgele salladım.

AİLESİNİ KORUDUĞUNU SAVUNDU

Savunmasının devamında sanık Öztürk, “sıradan bir yol isteme ricasının buralara kadar gelmesi… Ben yalnızca kendimi korudum. Çoluğumun, çocuğumun, eşimin yanında bana küfür ettiler.

Beni kimse tahrik etmedi, bana saldırdılar, öldürmeye çalıştılar. Bugün vereceğiniz karar yalnızca benim değil, eşimin, bakmakla yükümlü olduğum çocuklarımın da ömrünü etkileyecek pozisyonda” formunda konuştu.

“KEYFİ OLARAK YOLUMUZU KAPATTILAR”

Duruşmada tutuklu sanık Ömer Genç ise, “Ben bilerek ve isteyerek yapmadım. Keyfi olarak yol kapatıyorlar. Otomobilin etrafını çevirdiler, kapıyı açmaya çalıştılar, saldırmaya başladılar. Kurtulmak için bıçağı açtım, rastgele salladım.

Tanımıyoruz, etmiyoruz, niçin bize saldırdılar? Yalnızca yol istedik. Benim bunu yapma niçinim; kendimi korumak, aileni korumak, Sezer beyefendisi ve ailesini korumak. Öldürme kastımız yoktu” dedi.

SON KELAMINDA “PİŞMANIM” DEDİ

Sanık avukatı “Müvekkilim kaçmaya dahi fırsat bulamamıştır. Taşlarla, sopalarla taarruza uğramıştır.

Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum” sözlerini kullanırken son kelamı sorulan Sezer Öztürk, “İlla haklı olmak için ölmek gerekmiyor. Olayların bu noktaya gelmesinden dolayı epey pişmanım” dedi.

Tanımıyoruz, etmiyoruz, niçin bize saldırdılar? Yalnızca yol istedik. Benim bunu yapma niçinim; kendimi korumak, aileni korumak, Sezer beyefendisi ve ailesini korumak. Öldürme kastımız yoktu” dedi.

SON KELAMINDA “PİŞMANIM” DEDİ

Sanık avukatı “Müvekkilim kaçmaya dahi fırsat bulamamıştır. Taşlarla, sopalarla atağa uğramıştır.

Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum” sözlerini kullanırken son kelamı sorulan Sezer Öztürk, “İlla haklı olmak için ölmek gerekmiyor. Olayların bu noktaya gelmesinden dolayı hayli pişmanım” dedi.

14 YIL 7 AY MAHPUSA ÇARPTIRILDI

Mahkeme, tutuklu sanık Sezer Öztürk’ü ‘Haksız tahrik altında taammüden öldürme’, ‘Olası kastla yaralama’, ‘6136 sayılı konuna muhalefet’ cürümlerinden toplamda 14 yıl 7 ay mahpus cezasına çarptırdı.

Öztürk’ün sürücüsü Ömer Genç’e ise ‘Kasten öldürmeye yardım etme’, ‘Silahla yaralama’, ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ ve kalabalıkta ‘Silahla ateş etme’ kabahatlerinden 6 yıl 9 ay mahpus cezası verdi.

Mahkeme, Öztürk’e kalabalıkta ‘Silahla tehdit’ kabahatinden ise beraat verdi.

14 YIL 7 AY MAHPUSA ÇARPTIRILDI

Mahkeme, tutuklu sanık Sezer Öztürk’ü ‘Haksız tahrik altında taammüden öldürme’, ‘Olası kastla yaralama’, ‘6136 sayılı konuna muhalefet’ cürümlerinden toplamda 14 yıl 7 ay mahpus cezasına çarptırdı.

Öztürk’ün sürücüsü Ömer Genç’e ise ‘Kasten öldürmeye yardım etme’, ‘Silahla yaralama’, ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ ve kalabalıkta ‘Silahla ateş etme’ hatalarından 6 yıl 9 ay mahpus cezası verdi.

Mahkeme, Öztürk’e kalabalıkta ‘Silahla tehdit’ cürmünden ise beraat verdi.