Norbert Nachtweih ve Alman-Alman futbol kariyeri

merabeyin

New member
Norbert Nachtweih, Pazartesi ve Cuma günleri ona çok iyi uymayacağını söylüyor. Orada Frankfurt'ta eğitimi var. 67 yaşındaki bilinçli olarak telefonda bir mola veriyor. Evet, doğru, diyor Ren-Main bölgesinde Liederbach Am Taunus'ta yaşayan Nachtweih.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

İki gün içinde Eintracht Spor Performans Merkezi'nde yapması gerekiyor. “Yürüyüş futbol departmanına liderlik ediyorum,” diyor eski futbol profesyonelini ve coşkuna giriyor, “bu İngiltere'den geliyor. 50'den oyuncular için toplam bir trend. Altı altı karşı oynuyoruz. Sadece Go'ya izin veriliyor. , faul yok.

Stasi dosyasının açılışı: Nachtweih hiç bu kadar gergin olmamıştı

Arada sırada yerli Saksonya-Anhalt hala geleneksel Eintracht ekibinde tekmeliyor. Dachshund Rudi ile uzun yürüyüşler de onu formda tutar.

Geçen yıl, “iki dünya-Alman-Alman futbol tarihi” (yayıncı Edel Sports, 288 sayfa, 22 Euro) biyografisi üzerine çalışırken Nachtweih, Stasi dosyalarına bir göz attı. Hayatının bir kısmı hakkındaki rahatsız edici gerçek. Açılacak mı? Hiç bu kadar gergin olmamıştı. Nachtweih paketi açtı, merak daha güçlüydü.

O zamanki gibi, Kasım 1976'da, hayatının dönüm noktasında-GDR profesyonel futbolcularının ilk Cumhuriyet uçuşu kalecisi Jürgen Pahl ile Batı'ya gitmeye cesaret etti. “Bu planlanmadı, tesadüf. Bunu yapmaya cesaret edemezdim, ama her zaman büyük bir flep vardı ”diyor Nachtweih. Bu yüzden Halleschen FC Chemie'deki takım arkadaşı Buddy Pahl ile çekti.

İstanbul'da iki saat boş zaman kaçmak için yeterli

Bursa'daki GDR'nin U21 uluslararası maçından sonra Pahl, otel barında bir Amerikalı ile konuşmaya başladı. “Bira içtiler, hiçbir şey anlamadım, İngilizce konuşamadım.” Bir kaçış planı hızla doğdu. Musluk şakası, 23: 00'de yetkililer tarafından sıkı bir şekilde kontrol edildikten sonra, işadamı odasında devam ettiler.

Ertesi gün: GDR Junior Kickers'ın dönüş uçuşundan önce iki saat boyunca İstanbul'da dolaşmalarına izin verildi, cep harçlarını pazarda geçirdi-şans. Nabız yarıştı, kalp dövüldü. “Her zaman Jürgen'in bundan geçmemesini umuyordum. O şofördü ”diyor Nachtweih kader anları hakkında. Çünkü kendini tereddüt etti. “Aileme çok bağlıydım, HFC'nin ilk takımında Oberliga oynadım, primler, Adidas ekipmanı, güney meyveleri aldım. Babam kadar kazandım. “O bir madenciydi.

FC Bayern Münih'te başarılı zaman: Norbert Nachtweih 1989 Master Shell ile.

FC Bayern Münih'te başarılı zaman: Norbert Nachtweih 1989 Master Shell ile.

Kaynak: ImaGo Sports Fotoğraf Hizmeti

Şimdi veya asla. “Hiçbir koşulda ailemi düşünmemeliyim,” diye hatırlıyor gece kutsama. Hızlı taksi içine ve ami bizi randevu olarak bekliyordu otele kapalı. Oradan ABD Büyükelçiliği'ne, sonra Alman mesajına gittik. “

Kaçış işe yaradı. Nachtweih'in ebeveynleri bunu radyoda duyan komşulardan öğrendi. Junior International, Eintracht'ın yönetim kurulu üyesi FDP politikacı Wolfgang Mischnick'in arabuluculuğu sayesinde Gießen'deki acil durumla Frankfurt'a geldi. Sözleşmeler aldılar, ancak oynamasına izin verilmedi. Dünya Derneği FIFA tarafından dayatılan kaçış nedeniyle 14 aylık bir kilit.

“Ben Eintracht içinim, batıdaki ilk durağım, diğer her şeyi döşedi”: Ve bazen Norbert Nachtweih de geleneksel Hesse ekibine tekme atıyor.

Kaynak: Image/Jan Huebner

Kalbi özellikle uyum için atıyor

“Amatörler için özenle eğitim aldık – ve Frankfurt'u çok iyi tanıdık,” diyor Nachtweih bir gülerek. Çağrılıyor mu? “Eh, akşam istasyon bölgesinde evlerin etrafında hareket etti.” Antrenör Gyula Lorant gece kutsama “güve” vaftiz etti. Ancak Bundesliga'da Eintracht için 325 oyun oynar ve oynar ve 1982'de FC Bayern Münih için değişiminden sonra her iki kulüple de 1980'lerde çok sayıda unvan kazanır. Kimin için bu Pazar (17:30, Dazn) Münih'teki eski pümanlarının doğrudan düellosunda atar? “Ben Eintracht içinim, batıdaki ilk durağım buydu, bu benim için her şeyi döşedi. Bayern bu yıl da şampiyonluğu kazanıyor. Ve eğer devam ederse, Frankfurters Şampiyonlar Ligi'ne gelir. “

Ve Stasi belgeleri? “Batıda kaçıştan sonra bizi her zaman izlediler,” dedi Nachtweih, “cama bir hap atıp hazır olabilirler. İlk başta bir dönüş planlandı, ama bir noktada artık bir GDR vatandaşı olarak kabul edilmedim Şanslıydı “