Mülteci kampından Şampiyonlar Ligi zaferine! İşte Real Madrid’in yıldızı Camavinga’nın kıssası…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Real Madrid’in geçen yaz takımına kattığı Fransız orta saha oyuncusu Eduardo Camavinga, ilham verici hayat kıssasıyla gündemde… UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam oynanacak Real Madrid – Liverpool finali öncesi dış basında bir röportajı çıkan 19 yaşındaki futbolcu, Angola’da mülteci kampında büyüdüğünü söylemiş oldu.

AİLESİ SAVAŞTAN KAÇTI
Fransa’nın Rennes ekibinden yetişen Camavinga çabucak hemen 17 yaşında Ligue 1’in dikkat çeken isimleri ortasına girmişti. Real Madrid onu geçtiğimiz yaz 31 milyon euro bonservis ödeyerek transfer etti. Geleceğin en büyük orta saha yıldızlarında biri olarak gösterilen Kongo asıllı Fransız futbolcu, “Ailem savaştan kaçtığı için Angola’da bir mülteci kampında doğdum. sonrasındasında ailem beni yeni bir hayat için Fransa’ya götürdü. Yeni hayatım da beni Şampiyonlar Ligi finaline götürdü. Eski bir mülteci olarak futbola minnettarım ve geçmişimle gurur duyuyorum. Tüm dünyadaki futbolu seven milyonlarca mültecinin benimle birlikte olduğunu biliyorum” dedi.

MODRIC’İN VELİAHTI
Real Madrid yeni yıldızıyla tam 6 dönemlik bir mukavele imzalamıştı. Camavinga 26 maçta 2 gol, 1 asistlik skor katkısı sağladı fakat Devler Ligi’nde Manchester City’yi eledikleri yarı final maçında yaptıklarıla kalitesini gösterdi. Yetenekli orta saha oyuncusu Luka Modric’in varisi olarak gösteriliyor. Aktüel piyasa bedeli 55 milyon euro olan 19 yaşındaki futbolcu tarihin en güzellerinden biri olmaya aday.