Mesken Üretimi Yufka Ramazan Ayına Büyük Kolaylık (Derin Dondurucu İçin)

Leila

Global Mod
Global Mod
Konut Üretimi Yufka Ramazan Ayına Büyük Kolaylık (Derin Dondurucu İçin) Tanımı İçin Gereçler

• 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı dolusu ılık su (herkeste tıpkı gitmeyebilir denetimli olun)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yufkaları banyolamak için;

• Gereğince su
Yufkaları açmak için;

• 2 su bardağı un
  • 1su bardağı mısır nişastası
Mesken Üretimi Yufka Ramazan Ayına Büyük Kolaylık (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Unumuzu uygun bir kaba alalım.
  2. Ortasına havuz açıp sıvıları ekleyelim yumuşak şahane bir hamur oluyor.
  3. Bezelere ayırıp, 40 dakika üstü kapalı bir biçimde.
  4. Bekletelim hamurumuz bekledikçe epeyce hoş açılıyor.
  5. Bezelerimizi bol nişasta karışımlı unla evvel servis tabağı büyüklüğünde açıp ben üç bezeyi üst üste koyup biraz büyüyünce oklavayla açtım.
  6. sonrasındasında tek tek ayırıp tavamın büyüklünde açtım beş yufka açıp tava ısınınca orta ateşte pişirdim.
  7. Yufkanın ardı pişince çevirip öbür yufkayı tavadaki yufkanın üstüne koydum.
  8. Açmış olduğum beştane yufkayı toplu bir biçimde pişirdim.
  9. Pak bir örtünün üstüne alıp nemli bir bezle üstünü kapattım yufkaların ve 20 dakika bu türlü beklettim ve tek tek yufkaları soğuk su dolusu suyun içine yufkaları tek tek bandırıp, hayli suyun ortasında bekletmiyoruz.
  10. 15 saniye kadar çıkarıp pak bir bezin üstüne koyup 2 dakika bekletip tezgahın üzerindeki bezi tezgahın üstünden sarkıtıp fotoğraftaki üzere yufkaları tezgahın kenarına alın.
  11. 2 dakikada orda havalandırıp tepsinin üstüne pak bir bez serip yufkaların üst üst koyup üstünü kapatalım.
  12. 20 dakikanın sonunda ben birkaçını dolap poşetlerine fotoğraftaki üzere sarıp buzluğa attım.
  • Sarmış olduğumuz yufkalar üst üste gelmesin ki çıkarması kolay olsun ramazanda kolaylık oluyor biz hanımlar için deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
  • Ben denedim epey hoş oldu sizinle paylaşmak istedim inşallah sizde yapıp, beğenirsiniz.
  • Not: buzluğa atacağımız vakit taban yamuk olmasın ki sistemleri bozulmasın ve kullanacağınız un baklavalık böreklik olsun.
Mesken Üretimi Yufka Ramazan Ayına Büyük Kolaylık (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı