Mesken İmali Katkısız Koruyucusuz Konserve Meyve Suyu

Leila

Global Mod
Global Mod
Ev Üretimi Katkısız Koruyucusuz Konserve Meyve Suyu Tanımı İçin Malzemeler

• 2 kg yarma şeftali
  • 1,5 kg kırmızı erik
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yeterli ölçüde su
  • Damak tadınıza bakılırsa şeker
Ev Üretimi Katkısız Koruyucusuz Konserve Meyve Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Şeftalilerimizi düzgünce ovalayarak yıkalım tüyleri kalmasın. Eriklerimizi de yıkalım.
  2. Meyvelerimizin çekirdeklerini çıkarıp bir kaç kesime bölelim ve tenceremize alalım.
  3. Üzerine limon tuzu, bir litre kadar su ekleyin ve orta ateşte ağzı kapalı biçimde meyveler büsbütün yumuşayana kadar pişirin.
  4. İnce süzgeçte meyvelerimizin yalnızca kabuk kısımları kalana kadar kaşık yardımı ile uygunca ezelim.
  5. Çıkan meyve suyunu tekrar tencereye alalım bu evrede şekeri az gelirse ekleme yapabilirsiz tıpkı biçimde su oranını da klasik meyve suyu kıvamın da olacak biçimde ekleyelim. Ve kaynamaya bırakalım .
  6. Çıkan köpükleri üzerinden alın bu kademede kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dakika daha kaynatın aksi biçimde uygun kaynamaz ise bozulma olabilir.
  7. Güzelce kaynayan meyve suyumuzu kavanozla etabına geçebilirsiniz.
  8. Bu kademeye geçmedilk evvel kavanoz ve yeni kapakları sıcak suda yıkayın ve büsbütün kurulayın.
  9. Meyve suyunu kavanoza doldururken kenarlara akmamasına dikkat edelim.
  10. Kavanozlama yaparken ocağın altını kapatmayın en kısık ateşte olsun son kavanoza kadar ısı kaybı olmaması için.
  11. Doldurduğunuz kavanozu bekletmeden çabucak ağzını sıkaca kapatıp aykırı çevirin bir gün bu türlü bekliyoruz.
  12. Kapaklar içeri hakikat çökmüş ise vakumlanmış demektir.
  13. Serin karanlık yerde muhazafa edin lütfen. Ben havalar hala sıcak olduğu için buzdolabına aldım. Biraz soğuyunca meskenin serin karanlık yerinde koruma edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum
    😊
    .
Ev İmali Katkısız Koruyucusuz Konserve Meyve Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı