Ev Üretimi Katkısız Koruyucusuz Konserve Meyve Suyu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg yarma şeftali
- 1,5 kg kırmızı erik
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yeterli ölçüde su
- Damak tadınıza bakılırsa şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeftalilerimizi düzgünce ovalayarak yıkalım tüyleri kalmasın. Eriklerimizi de yıkalım.
- Meyvelerimizin çekirdeklerini çıkarıp bir kaç kesime bölelim ve tenceremize alalım.
- Üzerine limon tuzu, bir litre kadar su ekleyin ve orta ateşte ağzı kapalı biçimde meyveler büsbütün yumuşayana kadar pişirin.
- İnce süzgeçte meyvelerimizin yalnızca kabuk kısımları kalana kadar kaşık yardımı ile uygunca ezelim.
- Çıkan meyve suyunu tekrar tencereye alalım bu evrede şekeri az gelirse ekleme yapabilirsiz tıpkı biçimde su oranını da klasik meyve suyu kıvamın da olacak biçimde ekleyelim. Ve kaynamaya bırakalım .
- Çıkan köpükleri üzerinden alın bu kademede kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dakika daha kaynatın aksi biçimde uygun kaynamaz ise bozulma olabilir.
- Güzelce kaynayan meyve suyumuzu kavanozla etabına geçebilirsiniz.
- Bu kademeye geçmedilk evvel kavanoz ve yeni kapakları sıcak suda yıkayın ve büsbütün kurulayın.
- Meyve suyunu kavanoza doldururken kenarlara akmamasına dikkat edelim.
- Kavanozlama yaparken ocağın altını kapatmayın en kısık ateşte olsun son kavanoza kadar ısı kaybı olmaması için.
- Doldurduğunuz kavanozu bekletmeden çabucak ağzını sıkaca kapatıp aykırı çevirin bir gün bu türlü bekliyoruz.
- Kapaklar içeri hakikat çökmüş ise vakumlanmış demektir.
- Serin karanlık yerde muhazafa edin lütfen. Ben havalar hala sıcak olduğu için buzdolabına aldım. Biraz soğuyunca meskenin serin karanlık yerinde koruma edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum