Limonlu Parfe

Leila

Global Mod
Global Mod
Limonlu Parfe Tanımı İçin Malzemeler

• 1 adet limon (Kabuğu ve suyu kullanılacak)
  • 5 adet kedidili bisküvi (Cicibebe petibör hatta bayatlamış kekleriniz ile olabilir)
  • 1 çay bardağı antep fıstığı (Ben rondadan çektim bütünde kullanabilirsiniz ceviz ve fındıkta olur)
  • 500 ml sıvı krema
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Limonlu Parfe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle krema ve pudra şekerini 15 dakika kadar çırpalım. Çırpmaya devam ederken rendenin en küçük yeriyle rendelediğimiz (Beyaz kısmına denk gelmemesine dikkat edelim) limon kabuğunu ve limon suyunu ek edelim.
  2. Bisküvileri elimizle iri kesimler halinde bölelim. Antep fıstığıyla birlikte spatulayla karıştıralım. Baton kek kalıbına bende olmadığı için uygun bir borcam kullandım. Altına streç folya koyalım.
  3. Üzerine harcımızı koyup, derin dondurucuya koyalım. En az 3-4 saat buzlukta bekletelim.
  4. Buzluktan çıkardığımızda altı streçle kaplı olduğu için kolay kolay çıkıyor. Dilerseniz hiç bekletmeden yada 3-5 dakika bekletip, dilimleyip, servis yapabilirsiniz.
Not: Dilerseniz cicibebe bisküviden 1kase kadar rondadan geçirip, parfenin en altına ve en üstüne koyup ,birazda içine koyarak yapabilirsiniz. böylede hayli lezzetli oluyor.

Limonlu dondurmayı seviyorsanız, yada ekşimsi tatlar favoriniz ise kesinlikle denemelisiniz tanımımı???? Afiyet olsun????????

Limonlu Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı