Limonlu Parfe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Limonlu dondurmayı seviyorsanız, yada ekşimsi tatlar favoriniz ise kesinlikle denemelisiniz tanımımı???? Afiyet olsun????????
Limonlu Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet limon (Kabuğu ve suyu kullanılacak)
- 5 adet kedidili bisküvi (Cicibebe petibör hatta bayatlamış kekleriniz ile olabilir)
- 1 çay bardağı antep fıstığı (Ben rondadan çektim bütünde kullanabilirsiniz ceviz ve fındıkta olur)
- 500 ml sıvı krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle krema ve pudra şekerini 15 dakika kadar çırpalım. Çırpmaya devam ederken rendenin en küçük yeriyle rendelediğimiz (Beyaz kısmına denk gelmemesine dikkat edelim) limon kabuğunu ve limon suyunu ek edelim.
- Bisküvileri elimizle iri kesimler halinde bölelim. Antep fıstığıyla birlikte spatulayla karıştıralım. Baton kek kalıbına bende olmadığı için uygun bir borcam kullandım. Altına streç folya koyalım.
- Üzerine harcımızı koyup, derin dondurucuya koyalım. En az 3-4 saat buzlukta bekletelim.
- Buzluktan çıkardığımızda altı streçle kaplı olduğu için kolay kolay çıkıyor. Dilerseniz hiç bekletmeden yada 3-5 dakika bekletip, dilimleyip, servis yapabilirsiniz.
Limonlu dondurmayı seviyorsanız, yada ekşimsi tatlar favoriniz ise kesinlikle denemelisiniz tanımımı???? Afiyet olsun????????
Limonlu Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı