Lewis Hamilton, Ferrari'deki Sprint İlk Zaferi'nde tezahürat yaptı.

merabeyin

New member
Şangay. Formula 1 Rekor Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton, Ferrari'deki Şangay Sprint'te başarılı oldu. 40 yaşındaki Brit, McLaren'de yılın ilk kısa yarışında 100 kilometreden fazla Oscar Piatri ve Red Bull'daki dünya şampiyonu Max Verstappen'de galip geldi. Yedi Dünya Kupası şampiyonluğundan altısını kazandığı Mercedes'i değiştirdikten sonra, Şangay'daki Hamilton, Scuderia için ikinci yarış hafta sonu başarısıyla şaşırttı.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

“Bugün uyandım ve çok iyi hissettim,” dedi Hamilton: “İlk turdan burada iyi bir iş çıkardık. Harika hissettirdi.”

Başlangıçta Melbourne'de Hamilton bir hafta önce hala hayal kırıklığına uğradı. “Herhangi bir baskı hissetmiyorum. Sakin kalmalı ve birbiri ardına bir adım atmalıyız,” dedi Hamilton: “Roma da bir gün içinde inşa edilmedi.”

Norris başarısız olur ve kaideyi kaçırır

Hamilton, agresif Verstappen'in başlangıcında kutup pozisyonunu güvenle savunurken, Dünya Kupası lideri Norris tekrar başarısız oldu. Kalifikasyondaki bir frenleme, favori İngilizlere Cuma günü yeterlilikte daha iyi bir konuma mal olmuştu. 25 yaşındaki McLaren'de sadece altıncı ve ilk turda bir sürüş hatasından sonra dokuzuncu oldu.

Norris geçen hafta Avustralya'da açılış yarışını kazandı, ancak Sprint rütbesi ve bir puandan sonra zirvede kaldı. “Bugün gerçekten iyi değildim. Yarışta korkunç hissettim. Önümüzde hala çok işimiz var,” dedi Norris.

Hamilton, aşırı ısınma sonucunda sol ön lastikle ilgili sorunlardan hızlı bir şekilde şikayet etti. Tamamen yeni döşenmiş yamaçta, Şangay'daki bu bisiklet, birçok hızlı sağ bükülme nedeniyle özellikle ağır yüklüdür. Bununla birlikte, emektar bundan güçlü bir şekilde etkilenmedi ve bir başlangıç tamamı zaferini kutladı. Sondan önce dört tur olan Verstappen, geri dönen bir manevra ile kendini geçmiş olan Piatri'ye ikinci yerini kaybetti.

Verstappen genel Dünya Kupası sıralamasında gizleniyor

Nico Hülkenberg, 19'undan memnun olmak zorunda kaldı ve bu nedenle Rhinelander'ın arabasındaki birkaç teknik değişiklikten sonra çukur şeridinden başlayan son kişi oldu.

Norris şimdi Grand Prix'deki Verstappen'den önce dar Dünya Kupası liderliğini savunmak zorunda. Ana yarış Pazar günü (sabah 8, RTL ve Sky) gerçekleşecek. Verstappen geçen yıl Norris'in önünde Çin Grand Prix'sini kazandı.

Hamilton beşinci sırada kalifiye

Her durumda, Piatri yarışa ilk kez kariyerinde kutup pozisyonundan başlar. McLaren pilotu, Mercedes-Pilot George Russell ve Norris'in 1: 30.641 dakika önünde sprintten sonra tutulan elemeyi kazandı.

Hülkenberg on iki yaşındayken temizliğini yönlendirdi, Verstappen dördüncü sıraya indi, Sprint kazanan Hamilton beşinci pozisyondan memnun kaldı.

RND/DPA