Konutta Domates Salçası Nasıl Yapılır

Leila

Global Mod
Global Mod
Evde Domates Salçası Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

• 4 kg domates
  • Kaya tuzu
Evde Domates Salçası Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. ilk vakit içinderda domatesleri genişçe bir leğenin ortasında bol suyla yıkayın.
  2. Sap kısımlarını bıçakla kesip, iri iri doğrayın. Ben domatesleri sert ve etli olanlarından tercih ediyorum.
  3. Diğer domatesleri nazaran daha fazla salça elde edersiniz farklı yerli yada çanakkale domatesleriyle yaptığınızda sulu oldukları için domatesleri bir torbaya koyup üstüne de bir ölçü tuz serpin.
  4. Yaklaşık 7-8 saat kadar üstü kapalı bir biçimde bekletin.Bu müddet sonunda tabanında bol bol sarı suyu süzülecektir. Şayet süzmezseniz salçanız hem geç olgunlaşır, tıpkı vakitte daha eksi olur.
  5. Tencereye alıp orta ara karıştırarak pişirelim.
  6. Kendi suyunu bırakacağı için şu eklemiyoruz kaynatarak suyunu çektireceğiz.
  7. Domateskerimiz düzgünce pisti el blenderi sayesinde püre haline getirelim.
  8. Kaya tuzu ek edelim.
  9. Tuzu ek ederken çekmeyi unutmuşum. Yaptığınız domates ölçüsüne bakılırsa tuzunu ek edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken yemeklik tuz değil kaya tuzu yani turşularda kullandığımız tuz kullanıyoruz.
  10. Domates püremiz salça olmaya hazır.
  11. Bu püreyi geniş pak kaplara paylaştırın.
  12. Kapları doldurmayın ki salçamız çabuk olgunlaşsın. Tepsilerdeki salçaları sık sık karıştın, kurumasına müsaade vermeyin. 3 gün ortasında salçanız hazır.
  13. Suyunu epey fazla çektirip, katı yapmayın ki kullanması sıkıntı olmasın.
  14. Salçayı kaplara basmadan evvelce tuzunu denetim edin. Ben tuzlu olmasını tercih ediyorum. bu türlü salça iki sene bile kalsa bir şey olmuyor.
  15. Balkonunuz yoksa yada güneşten faydalanamıyacak serin bir kentte oturuyorsanız suyunu kaynatarak çektirip kavanozlara basabilirsiniz şimdiden afiyetler olsun.
    Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. ziyaret etmişken abone olmayı ve zil sesini açmayı unutmayın
    🥰
    .
Evde Domates Salçası Nasıl Yapılır Fotoğraflı Yapılışı