Konut Üretimi Yoğurt Mayalama

Leila

Global Mod
Global Mod
Ev İmali Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler

• 3 kilo organik süt
  • Kültür mayası
Kaynatmak için 3-5 kiloluk tencere

Mayalamak için kullanılacak tencere

Ev İmali Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle merhabalar. Mesken imali doğal yoğurt için tanımımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kaynatmak için kullanacağımız tenceremizi sudan geçirdikten daha sonra ocağa alıyoruz.
  2. İçine organik sütümüzü ek edip ocağın altını orta ateşe alarak kaynamaya koyuyoruz. Kaynayana kadar kesinlikle karıştırma süreci yapıyoruz. Bu süreç ortalama 30-40 dk sürmeli.
  3. Kaynadıktan daha sonra 15 dakika daha sürece alışılmış tutuyoruz. Taşmamasına dikkat edelim zira serum proteinlerini taşma esnasında kaybediyoruz. 15 dakika daha kaynattıktan daha sonra mayalayacağımız tencereye sütü yavaş yavaş boşaltıyoruz.
  4. Ağzı açık bir biçimde sütün oda sıcaklığında soğumasını bekliyoruz.
  5. Ortalama 47-50 derece civarında olduğunda( serçe parmağınızı soktuğunuzda ne epeyce soğuk ne epeyce sıcak olmalı) kültür mayasını (ben kültür mayası kullanıyorum ve taş üzere oluyor dilerseniz siz de organik sütten yapılan yoğurdun mayasını kullanabilirsiniz Ben hazır yoğurt kullanmıyorum)
  6. Tahta kaşık sayesinde sütün üstündeki kaymağı bozmadan kenarından mayayı yavaş bir biçimde sütün içerisine dağıtabilirsiniz.
  7. Mayayı koyduktan daha sonra tencerenin kapağını kapatıp sıcak ortamda ( ortalama 45-50 derece) sıcaklıkta 4-5 saat mayalanmaya bırakıyoruz. çabucak sonrasında buzdolabına 1 gün kalacak biçimde kapağı olmadan koyuyoruz. Afiyet olsun.
Ev İmali Yoğurt Mayalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı