Köz Biberli Domatesli Turşu

Leila

Global Mod
Global Mod
Köz Biberli Domatesli Turşu Tanımı İçin Malzemeler

• 1 kg sivri biber
  • 4 kg domates
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
İsteğe bakılırsa

• Maydanoz
  • Sarımsak vs
Köz Biberli Domatesli Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Bu tanım menemen ile turşu içinde bir tada sahip, kahvaltılarda tüketilebilecek mükemmel bir lezzet. Ben daha evvel çarliston biberle denedim, ve yavaşça acı sivri biberle daha hoş olacağını düşündüğüm için bunları sivri biberle yaptım. Ancak biberler o kadar acı çıktı ki, fazladan şeker ilave etmek zorunda kaldım.
😄
.

1. Öncelikle marine sosunu hazırlamak için bir kaba yarım bardak sirke, yarım bardak sıvı yağ, tuz ve şeker konularak, şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Yıkanmış ve sapları koparılmış biberler hafifçeçe közlenir. çabucak hemen sıcakken marine sosun içine atılır. Bir gece bekletilir.
  3. Kabukları soyulmuş domatesler robottan geçirilerek tencereye alınır ve yarısı eksilene kadar kaynatılır.
  4. Üzerine sosun ortasından çıkarılan biberler ister bütün biçimde, ister birkaç modüle bölerek domatese eklenir. (ben bu evrede fazla közlenmiş kısımların kabuklarını soydum ve yemesi daha kolay olsun diye biberleri birkaç modüle böldüm. ).
  5. En son kabın ortasında kalan sos da tencereye alınır ve hepsi bir arada bir süre daha kaynatılır. (domatesin kıvamı biraz daha yoğunlaşana kadar.
  6. Ayrıca bu kademede tadına bakarak tuzunu, şekerini ayarlayabilirsiniz. ) çabucak hemen sıcakken kavanozlara doldurulur, kapağı kapatılarak karşıt çevrilir ve üzeri örtülerek 8-10 saat bekletilir.
  7. Kapakları tam kapatamadığınızı düşünüyorsanız kesinlikle kavanozlara kaynatarak sterilizasyon süreci yapın. Yirmi dakika kaynatmak kâfi olacaktır. Ben yaklaşık 4 kg domates ve 1 kg’a yakın biberden bu 3 kavanozu elde ettim. Tanımın özgününde 10 kg domates, 2 kg biber verilmişti.
  8. Kavanozlara doldurmadan evvel içine maydanoz eklenebilir. Türlü baharat, sarımsak vs isteğe kalmış.
Köz Biberli Domatesli Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı