Kışlık Domates Nasıl Saklanır-Pizza Sos-Menemenlik

Leila

Global Mod
Global Mod
Kışlık Domates Nasıl Saklanır-Pizza Sos-Menemenlik Tanımı İçin Malzemeler

• 4 kg domates
  • Tuz
Kışlık Domates Nasıl Saklanır-Pizza Sos-Menemenlik Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Domateslerin altına x atıp kaynar suyun içine attım 1 dk kadar suyun ortasında bekletip soğuk suyun içerisine alıyoruz.
  2. Kabuklarını biçimde zar üzere ayrılacaktır domatesi soymanın epeyce kolay formülü bıçakla bu kadar ince soyamazsınız soyduğum domatesleri biraz iri bir biçimde doğruyorum pişerken eriyecek o yüzden hayli ufak doğramayın.
  3. Tüm domatesleri bu türlü doğrayıp derin bir tencereye öteki bir şey eklemeden ocağın üstüne alıp kaynamaya bırakacağım.
  4. böyle hazırlayıp yemeklerde, domates çorbasında, pizza sosunda kahvaltılık, melemenlik olarak hazırlayabilirsiniz. Yada rondodan geçirip kaynatarak o biçimdede kavanozlayabilirsiniz.
  5. Tencereyi ocağa alıp kaynamaya bırakalım ben salçalık domatesle yapıyorum etli bir domates. Yerli domatesle yaparsanız biraz daha sulu ve ekşi oluyor.
  6. Kaynayan domatesin orta ateşte pişirmeye devam edelim. İçerisine damak tadınıza göre tuz ek ediyoruz.
  7. Dilerseniz siz bu basamakta biberde ekliyebilirsiniz ama ben dediğim üzere yalnızca melemenlik olarak kullanmayacağım için ek etmedim.
  8. Melemen yapmak istediğinizde kavanozu açmadan evvel yağ da biberleri kavurup üzerine domatesi ekleyip melemeninizi yapabilirsiniz.
  9. Pişen domates soslarımızı sıcakken kavanozlara dolduralım kavanozların kapaklarını hava almayacak biçimde kapatalım daha küçük kavanozlara yaparsanız daha kullanışlı olacaktır.
  10. Kavanozlar tek kullanımlık olacaktır. İnsaallah sizlerde yapar ve afiyetle yersiniz bu ve bunun üzere birfazlaca tanımım youtube kanalımda. Kanalımı ziyaret edip görüntülerimi izlemeyi beğenmeyi yorum yapmayı ihmal etmeyin yeni tanımlarda görüşmek üzere hoşçakalin????.
Kışlık Domates Nasıl Saklanır-Pizza Sos-Menemenlik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı