Kesilmiş Sütten Peynir İmali Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not 2 : Bir daha sonraki tarifim’de peynir suyunu değerlendirirerek yumuşacık poğaça elde ettim.Sizde dilerseniz tanımıma göz atarak peynir suyunu kıymetlendirebilir siniz.
Peynir altı suyunu ;Çorbalarda,Hamur işinde,Çocuklar için hazırlanan yiyeceklere eklenebilir,Kahvaltılık tanımlara eklenebilir,Cilt bakımında kullanılabilir,Sizde farklı biçimlerde değerlendirebilirsiniz.
Kesilmiş Sütten Peynir Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 kg süt (kesilmiş)
- 1 adet limon suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet tülbent
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütünüz kesilmediyse kullandığımız gereçlerle kesilecektir.
- Sütü ocağa alalım.
- Kaynayan sütünüzün içerisine limon suyu ve tuzu ekleyelim.
- Arada karıştırarak kaynatalım.
- İyice kesilen top top olan sütümüzü tülbent sayesinde süzelim.
- Ağzını bağlayalım.
- 1,5 saat kadar üzerine yük koyarak süzülmesini bekleyelim (herhangi bir yük koyabilirsiniz ben tabak koydum).(Not : süzülen peynir suyunu dökmeyelim, suyu süzüldükten daha sonra ben tezgaha almayı tercih ettim).
- Tezgaha aldığımız peynirimizin üzerine yenidendan yük koyalım (ben su dolu tencere koymayı tercih ettim).
- Koyduğumuz yük şekillenmesine ve yeterlice süzülmesine niye olacaktır.
- 2 saat’te bekledikten daha sonra dilimleyip tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.
Not 2 : Bir daha sonraki tarifim’de peynir suyunu değerlendirirerek yumuşacık poğaça elde ettim.Sizde dilerseniz tanımıma göz atarak peynir suyunu kıymetlendirebilir siniz.
Peynir altı suyunu ;Çorbalarda,Hamur işinde,Çocuklar için hazırlanan yiyeceklere eklenebilir,Kahvaltılık tanımlara eklenebilir,Cilt bakımında kullanılabilir,Sizde farklı biçimlerde değerlendirebilirsiniz.
Kesilmiş Sütten Peynir Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı