Kayısı Reçeli

Leila

Global Mod
Global Mod
Kayısı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

• 1 kilo kayısı
  • 750 gram toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Kayısı Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Kayısıları yıkayıp, kurutup çekirdeklerinden ayırın. Biz bu sürece şaklama diyoruz yörelere nazaran farklı sözler kullanılır. :).
  2. Kayısıyı büyük bulunmasına karşın ben ikiye bölüyorum. Kaynatacağınız tencereye ayıklayıp aldığınız kayısının üzerine toz şekeri dökün bir gece bekletin. Buzdolabında bekletmeyin ki sabaha kadar sulansın.
  3. Tencereyi orta ateşte yanan ocağa alın kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan daha sonra 15 dakika kaynatıp kayısı tanelerini bir süzgece alın, süzgecin altına şerbeti inecektir bunu ocaktaki şerbete ek edin.
  4. Bu kademede ben kayısılar hayli karışmasın diye fazla karıştırmıyorum taneler bütün görününce daha hoş oluyor.
  5. Şerbetini 10 dakika daha kaynattıktan daha sonra yeniden kayısıları içine alalım. Üzerine limon tuzunu ek edip 5 dakika daha kaynattıktan daha sonra tereyağınıda karıştırıp kapatalım.
  6. Ocaktan aldığımız reçelimizi bir fırın tepsisine döküp üzerine bir tülbent kapatıp güneşte 24 saat bekletin sonraki gün kavanozlayın. Afiyet olsun
    🙂
Not: Tereyağın maksadı hem reçelin daha parlak bir imajda olması, hemde reçellerde hayli kişinin başına gelen parlanmanın olmamasını sağlar.

Kayısı Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı