Kayısı Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.Kayısı vakti geldiğine göre en doğalından marmelatlar, reçeller yapılsın ve ağız tadıyla yensin inşaallah
.
- 3 kg kayısı
- 9 su bardağı şeker (200 ml)
- 7 adet karanfil
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.Kayısı vakti geldiğine göre en doğalından marmelatlar, reçeller yapılsın ve ağız tadıyla yensin inşaallah
- ilk vakit içinderda kayısıları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım.
- Çekirdekleri çıkarılan kayısıları (küçültmek için doğramanıza gerek yok) marmelatı yapacağımız tencereye alalım.
- Bu etapta 1sıra kayısı, üstüne 3bardak şeker olacak biçimde üst üste sıralama yapınız tencereye. Biz kayısı tadının baskın olmasını istediğimiz için şeker ölçüsünü fazla tutmadım, reçel ya da marmelatı tatlı seviyorsanız şekeri artırabilirsiniz.
- Ben bu hazırlığı akşamdan yaptım ve sabaha kadar bu türlü beklettim suyunu salması için. Yaklaşık 12 saat bekleyen kayısı şeker karışımını sabah ocağa koyuyoruz.
- İçine 7 adet karanfil atıyoruz rengini güzelleştirmesi için (attığınız sayıyı unutmayın ki daha sonra karanfilleri çıkarırken işiniz kolay olsun) kısa müddette kaynamaya başlayacaktır ve doğal olarak köpüklenecektir.
- 4-5 kere üzerindeki köpüğü kaşık yardımı ile toplayabilirsiniz.
- 10-15dk kaynadıktan daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağı atıyoruz ve köpüklenmenin çabucak yok olduğunu goreceksiniz.
- Bir 10 dk daha kaynattıktan daha sonra içerindeki karanfilleri çıkarıp 3-4 damla limon suyu ekliyoruz.
- 5 dk daha kaynayan marmelatımız hazır olacaktır inşaallah.
- Hazır olan marmelatımızı blenderdan geçiriyoruz.
- Kaynar biçimdeyken kavanozlara kapatıp uzun mühlet saklayabilirsiniz.
- Kahvaltılarda tüketilebileceği üzere pasta ve kurabiyelerinizde de kullanabilirsiniz. (marmelatlı kurabiye tanımı sayfamda mevcut