“Kampanya da oldukça güzeldi”

merabeyin

New member
Thomas Müller şu anda FC Bayern Münih’te yedek oyuncu olarak yetinmek zorunda ve Bundesliga’nın son maçında RB Leipzig’de hiç forma giymedi (2-2). Şampiyonlar Ligi’nde Çarşamba akşamı FC Kopenhag’da (2-1) teknik direktör Thomas Tuchel, tecrübeli oyuncuyu maçın sadece 77. dakikasında oyuna soktu. Ancak: Müller bunun onu üzmesine izin vermiyor, yine de tüm çabasını bunun için harcıyor ve Danimarka’nın başkentindeki kısa görevini etkileyici bir şekilde kullandı.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

34 yaşındaki oyuncu, 83. dakikada skoru 2-1’e getiren golü hazırladı. Ara pasın ardından Müller, hız eksikliğine rağmen iki rakibine karşı galip geldi, vücudunu benzersiz bir şekilde kullandı ve bir kancanın ardından nihayet gözünü takım arkadaşı Mathys Tel’e dikti. Yarı sol pozisyondan topu kaleye göndermekte pek zorluk yaşamadı.

Kesin olan bir şey var: 123 kez Alman milli oyuncuya Bayern forması ile daha fazla oynaması önerildi. Ancak sonrasında memnuniyet hakkında konuşmak istemedi. Karışık bölgede bunun “büyük bir söz” olduğunu söyledi ve şunu ekledi: “Ama elbette sevinç de büyük. Önceki kariyerim ne olursa olsun, tamamen normal bir kadro oyuncusuyum ve tabii ki ben de dakika toplayıp kendimi tavsiye etmek istiyorum.” Tuchel ayrıca Müller’in yanı sıra yedek Tel ve Leon Goretzka’ya da özel övgüde bulundu. “Üçünün de enerjisi ve kalitesi kesinlikle en üst seviyedeydi, bu çok önemliydi” diye açıkladı Başbakan Videosu.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Müller: “Bu şekilde delirmek istemedim.”

Belirleyici golün ardından Bayern’in tecrübeli oyuncularının bu kadar coşkulu kutlama yapması planlanmamıştı. “Çocuklar da beni itti. Müller, “Çıldırmak istemedim” dedi. Ancak gol zafer anlamına geldiğinden, “Belki onlar da benim adıma sevindiler. Hücum oyuncusu gülümseyerek, “Aksiyon oldukça havalıydı” diye ekledi.

Güçlü kaleci Sven Ulreich de bunu böyle gördü. “Thomas Müller’e büyük iltifatlar” diye övgüde bulundu. “Topu tutması, ceza sahasının önünden geçmesi ve sonra ortasını yapması” etkileyiciydi. Tel için o zamanlar “topu içeri sokmak” “sadece bir formaliteydi”. Ulreich, bu nedenle hedefin “yüzde 80’inin” Müller’in hesabına gideceğini söyledi.