Julian Nagelsmann’ın ikinci kaptanı Hansi Flick’e çağrı

merabeyin

New member
İlkay Gündoğan, yeni milli teknik direktör Julian Nagelsmann’ın yönetimindeki ilk antrenmanını henüz tamamlamışken, eski teknik direktörle iletişime geçtiğini açıkladı. 32 yaşındaki oyuncu, DFB takımıyla Boston, Massachusetts yakınlarındaki Foxborough’da ABD gezisinin idmanına başladıktan sonra şunları söyledi: “Uluslararası tatil bittikten birkaç gün sonra Hansi ile telefonda kısa bir süre konuştum.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Nagelsmann’ın selefi Hansi Flick, FC Barcelona’nın Japonya maçından önce orta saha kaptanlığını yaptı (2:4), ardından serbest bırakıldı. Gündoğan, geçici teknik direktör Rudi Völler’in yönetiminde kaptan olarak kaldı ve Fransa’yı 2-1 mağlup etti. Flick’in ayrılmasının hemen ardından Barçalı profesyonel, görevden alınmasından pişman olduğunu açıkça belirtti. Gündoğan, “Hepimiz profesyoneliz ve bazen kendi yaptıklarımız nedeniyle bazen de başkaları karar verdiği için yollarımızı ayırdığımızı biliyoruz” diyen Gündoğan, şunları söyledi: “Bu artık yeni bir milli teknik direktör için yeni bir görev.” Ve Gündoğan’da kaptan olarak bunu yapmaya devam ediyor.

ABD’deki DFB takımı: Nagelsmann’dan iyi bir amaç için toparlanma ve antrenmana başlama

Julian Nagelsmann ve DFB takımı Boston yakınlarında yeniden starta başlıyor. RND muhabiri Roman Gerth, ABD gezisinin ilk gününü anlatıyor.

© Kaynak: Roman Gerth

Orta saha stratejisti, Nagelsmann tam göreve gelirken aradı ve “bana telefonda şahsen söylemek istedi ve bunun harika olduğunu, onun kaptanı olarak kalacağımı düşündüm” diye açıkladı. Bu, Nagelsmann’ın DFB tarafından resmi olarak tanıtılmasından önce gerçekleşti. FC Bayern’in eski teknik direktörü Gündoğan’a ilk başta ulaşamasa da tecrübeli oyuncu şöyle sohbet etti: “Küçüğümle meşgul olduğum için ilk aramayı kaçırdım.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Gündoğan diğer kaptanlara da “saygı duyardı”

Teknik direktör değişikliği nedeniyle iki maçlık kaptanın pozisyonunu koruması kaçınılmaz değildi. Sportbuzzer’ın sorusu üzerine Gündoğan, şunları söyledi: “Dürüst olmak gerekirse bu konuda pek düşünmedim, yeni teknik adam yeni dinamikler getirir. ‘Benim net bir fikrim var’ deseydi ve başkası olsaydı buna da saygı duyardım.” Sorumluluğunu her zaman “özellikle gençlere iyi bir rol model olmak” olarak görüyor. Bandaj takıp takmamanız ve iyi bir performansla ilerlemeniz gerekiyor”.

Seanstan sonra başka bir sürpriz daha yaşandı: Milli oyunculara New England Patriots’ın formaları verildi, NFL takımı Foxborough’da bulunuyor – her bir kişi için akın edildi ve Alman eski Patriots profesyoneli Markus Kuhn tarafından teslim edildi. Gündoğan, adının yazılı olduğu 21 sayısını havaya kaldırınca şaka yaptı: “Biraz büyük, bana uymaz ama Amerikalı futbolcuların hepsinin altında uygun koruma var.” Uçan yumurta sporu için zaten şu anda mevcut değil: Gündoğan, sezon başında parmağından ufak bir sakatlık geçirdiği için antrenman ve maçlarda hala küçük bir atel takıyor.