İngiliz Rap’te Force, Jamal Edwards 31 yaşında öldü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Jamal Edwards, YouTube kanalını 2006’da kurduğunda, İngiliz rap müziğine adanmış ender bir platformdu. Kredi… Chris Jackson/Chris Jackson Koleksiyonu, Getty Images aracılığıyla

LONDRA – Stormzy, Skepta ve Dave gibi İngiliz rap yıldızlarının yanı sıra Ed Sheeran gibi pop yıldızlarına erken bir platform sağlayan bir müzik YouTube kanalının kurucusu Jamal Edwards, Pazar günü öldü. 31 yaşındaydı.

“ani bir hastalıktan” ölümü, İngiltere’de tanınmış bir TV sunucusu olan annesi Brenda Edwards tarafından doğrulandı. Bir açıklamada, “Jamal kendim ve pek çokları için bir ilham kaynağıydı” dedi.

Edwards, ilk olarak sokak köşelerinde ve toplu konut projelerinde performans gösteren rapçilerin kliplerini yayınlayarak 2006’da YouTube kanalı SB.TV’yi kurdu. Birkaç yıl sonra, kanalın odağını röportajları ve yükselen sanatçılardan pop dahil olmak üzere diğer tarzlardaki müziği içerecek şekilde genişletti. Edwards, Ed Sheeran’ın bir videosunu 2010’da, İngiliz şarkıcı-söz yazarının ilk single’ını büyük bir şirkette yayınlamadan bir yıldan fazla bir süre önce yayınladı.

Sheeran kanal için birkaç video yapmaya devam etti. 2017’den bir klipte, SB.TV’ye “kariyerime düzgün bir şekilde başlamakla” kredi verdi.

Edwards, Londra’nın bir banliyösü olan Acton’da büyüdü. 15 yaşındayken annesi Noel için ona bir video kamera verdi ve bu kamerada arkadaşlarının raplerini kaydederdi. Edwards 2014’te BBC’ye, arkadaşlarının müziklerini MTV’ye nasıl taşıyacaklarını bilmedikleri için hayal kırıklıklarını dile getirmelerinin ardından YouTube kanalını başlattığını söyledi. “’Noel için bir kameram var, insanları çekmeye ve yüklemeye başlayacağım’ dedim” dedi.

Rapçi Soul ve Slides’ın yer aldığı kaba ve hazır bir kayıt olan ilk klibi, bir çikolata fabrikasına üniversite gezisi sırasında çekildi ve Edwards’ın ara sıra rap yaptığı isimle SB.TV adlı bir YouTube kanalına yüklendi. : SmokeyBarz.

Edwards BBC’ye verdiği demeçte, arkadaşların başlangıçta projeye şüpheyle yaklaştığını söyledi. Ancak kısa süre sonra SB.TV, kendi zevklerine hitap eden birkaç platforma sahip olan genç İngiliz rap hayranlarının dikkatini çekmeye başladı.

Kanal, Edwards’ın ölümü sırasında 1,2 milyon aboneye sahipti ve GRM Daily gibi diğer YouTube kanalları daha fazla abone ve daha yüksek bir profil kazansa bile, birkaç yıl boyunca İngiliz rapinde önemli bir güç olarak görüldü.

Pazartesi günü çok sayıda İngiliz müzik yıldızı Edwards’ı övdü. Kariyerinin başlarında SB.TV için klipler kaydeden şarkıcı Rita Ora, bir Instagram gönderisinde Edwards’ın “ben ve çoğumuz daha kendimize inanmadan önce” gösterdiği inanca övgüde bulundu.

İngiltere’nin en yüksek profilli rapçilerinden Dave, Edwards’ın bir fotoğrafını Twitter’da “Her şey için teşekkür ederim” mesajıyla paylaştı.

Edwards’ın şöhretinin yeraltındaki köklerine rağmen, uzun zamandır Britanya’nın kuruluşu tarafından tanınmıştı. 2014 yılında, müziğe yaptığı hizmetlerden dolayı ülkenin en yüksek onurlarından birini almak için İngiltere kraliyet ailesinin evi olan Buckingham Sarayı’na gitti. Edwards ayrıca, Edwards’ın büyüdüğü banliyödeki gençlerle çalışan JE Delve adlı bir yardım derneği kurdu.

2017’de The Guardian gazetesine konuşan Edwards, “Benim geldiğim yerden gelen çocukların çoğu, bir milyon yıl sonra Buckingham Sarayı’na gidebileceklerine asla inanmaz” dedi. inanç.”