Hollanda'ya karşı Olimpiyat elemelerine tepkiler

merabeyin

New member
DFB Sportif Direktörü Nia Künzer, oyuncuların gerçekleştirdiği bir “rüyanın” gerçekleştiğinden bahsetti. İki golcü Klara Bühl ve Lea Schüller “neyi başardıklarının farkına bile varamadılar”. Hollanda'ya karşı zorlu bir 2-0 (0-0) galibiyet alan Alman kadın milli futbol takımı, 26 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında Paris'te yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazandı. “Bu sadece saf bir mutluluk. Takımımızı tebrik ediyorum” dedi DFB'nin yeni patronu Künzer ZDF.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Çarşamba akşamı Heerenveen'de oynanan ve Olimpiyat elemeleri için belirleyici olan Uluslar Ligi üçüncülüğü maçında Münih takımı Bühl (66. dakika), geçen yılki Dünya Kupası'nda yer alan Avrupa şampiyon yardımcısının gollerini attı. ön turda başarısız oldu. “Burada kazanmak inanılmaz derecede güzel bir duygu. Umarım bu ivmeyi devam ettirebiliriz. Son derece mutluyuz. Yaz kurtuldu” dedi Bühl sevinçle. Bugün 90 dakikadan fazla bir süre boyunca bu gücü, bu kuvveti, bu enerji performansını sahaya yansıttığımız için inanılmaz mutluyuz.”

Kaptan Popp ekibiyle “çok ama çok gurur duyuyor”

Takım ayrıca, DFB takımının Olimpiyatlara katılmaya hak kazanması halinde turnuvada kalacağını açıklayan geçici milli teknik direktör Horst Hrubesch için de oynadı. Bühl, “Elbette Horst her zaman aklımızdaydı, buna şüphe yok” diye açıkladı. “Bugün başarılı olamazsak bunun muhtemelen onun son maçı olacağını biliyorduk. Elbette yüzde bir ya da iki onun içindi. Ama aynı zamanda kendimize de çok şey kattığımızı düşünüyorum.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Kaptan Alexandra Popp özetledi: “Oyunu lehimize kararlaştırdığımız için inanılmaz derecede mutluyum ve çok rahatladım.” Zafer “son derece hak edilmişti”: “Takımımla çok ama çok gurur duyuyorum.”

Hrubesch kaçırılan fırsatlardan şikayetçi

Tıpkı Fransa'daki 1-2'lik yenilgiden beş gün sonra parmağını yaraya sokan teknik direktör gibi, ilk olimpiyat fırsatını kaçırdı. “Bunu birkaç kez gördük. İlk yarıda yeterince fırsat bulduk. Bunun gibi oyunlarda eğer yapabiliyorsanız her zaman ilk siz olmalısınız,” diye şikayet etti HSV efsanesi. “O zaman her şey daha kolay olacak. Bunun ne kadar zor olabileceğini gördün.” Genel olarak ekibinin sunumundan tamamen memnundu: “Onlardan beklediğimizi yaptılar. Hrubesch, “Sınırların ötesine geçtiler” diye övgüde bulundu.