Gonzalo Higuain futbol mesleğini noktaladı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
MLS gruplarından Inter Miami’de oynayan unutulmaz golcü, mesleğinin son resmi maçına çıktı.

Real Madrid, Napoli ve Juventus formalarıyla Avrupa futbolunda bir periyoda adeta damgasını vuran Arjantinli golcü Gonzalo Higuain futbol mesleğini noktaladı.

Inter Miami’nin MLS play off’larının birinci tipinde New York Cit’ye 3-0 yenilerek dönemi kapamasıyla birlikte mesleğini sonlandıran Higuain, maçın akabinde gözyaşlarına hakim olamadı.

Higuain ne söylemiş oldu?

“Son düdük çalarken en sevdiğim şeyin bittiğini hissettim. hayatımın yarısı mesleğimin 17 buçuk yılıydı. Tüm mesleğim gözümün önünden geçti.

Yaşadıklarım, çalışmalarım ve bugüne kadar kazandıklarım… Her şeyimi verdiğim için epey memnunum ve en değerli şey de bu.

Rüya bitti ve artık benim için daha farklı bir hayat başlıyor”

Kariyerini sonlandırırken 335 golü bulunan Higuain, Real Madrid ve Juventus ile şampiyonluklar kazanmıştı. Daha evvel GOAL’e verdiği demeçte mesleğini tamamladıktan daha sonra sporla en üst düzeyde uğraşmayacağını ve üst düzey futboldan uzak duracağını açıklayan Higuain, bir daha de açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.

Genç oyunculara zihinsel koçluk yapabileceğini belirten efsane isim, ruh sıhhatinin ehemmiyetine gereğince vurgu yapılmadığını ve futbol oynayan gençlere yardım etmek istediğini söylemiş oldu.