Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu: “Kadın boksunda Türkiye’nin ismini tepeye kazıdılar”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “5 altın 2 bronz ile hem madalya rekoru kırdılar tıpkı vakitte dünya şampiyonluğu ile bayan boksunda Türkiye’nin ismini tepeye yazmadılar, kazıdılar” dedi.

İstanbul’da düzenlenen Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’nın son gününde ulusal boksörler Busenaz Sürmeneli, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş ve Şennur Demir, turnuvayı altın madalya ile noktaladı. Turnuvanın sona ermesiyle Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, turnuva kararınun bir gurur tablosu olduğunu vurgulayarak, “Gençlerimizin, bayan atletlerimizin ülkemize yaşattığı bu gurur tablosu bizler için hayli büyük memnunluk. Her atletimizi gönülden tebrik ediyorum. Onlar bize Gençlik Haftası’nda 19 Mayıs’ın çabucak ertesinde fazlaca büyük bir memnunluğu yaşattılar. 5 altın 2 bronz ile hem madalya rekoru kırdılar birebir vakitte dünya şampiyonluğu ile bayan boksunda Türkiye’nin ismini tepeye yazmadılar, kazıdılar” formunda konuştu.

“SPORCULARIMIZLA EL ELE VEREREK OMUZ OMUZA BAŞARILI YARINLARA YÜRÜYECEĞİZ”

Başarıdan ötürü atletleri, hocaları ve atletlerin ailelerini tebrik eden Bakan Kasapoğlu, “Hem kendilerini hem onlarda emeği olan hocalarını, ailelerini tebrik ediyorum. Türkiye, her alanda olduğu üzere sporda da tepeye oynuyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verilen emekler özeriyle gelinen nokta hamdolsun hepimizi gururlandırıyor. Bayan odaklı spor diyoruz. İşte bayanı erkeğiyle fırsat eşitliğini ne kadar önemli odak aldığımızın, yolumuza nasıl kuvvetli devam ettiğimizin en hoş resmi bu. Bu resmi, bu tabloyu büyütme ismine bir daha bu atletlerimizle el ele vererek omuz omuza vererek daha kuvvetli başarılı yarınlara yürüyeceğiz. Her atletimizi gönülden kutluyor, milletimizi bu manalı hoş muvaffakiyetle memnun kıldıkları için her birine gönülden teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.