Fransız gönüllüler yeni yabancı lejyonuna katılmak için Ukrayna’ya gitmeyi planlıyor.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
PARIS — Birkaç gün önce Ugo, kuzey Fransa’da bir sınıfta oturuyor ve final sınavlarına çalışıyordu. Ancak şimdi, Rusya’ya karşı mücadelesinde ülkeye yardım etmek için Ukrayna’ya seyahat etmeyi planlıyor.

Olası tepkilerden korktuğu için kimliğinin yalnızca ilk adıyla verilmesini isteyen 22 yaşındaki Ugo, Salı günü Ukrayna’yı rahatlatabilecek “kapsamlı mali kaynaklara” sahip olmadığını söyledi.

“Onlar için yapabileceğimi düşündüğüm tek şey oraya gitmek” dedi.

Ve Ukrayna onu ve diğer gönüllüleri kollarını açarak karşılıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, İngiltere ve İsveç gibi ülkelerden gelen haberlere göre, Avrupa’daki insanlardan yardım istedi ve yüzlerce kişi yanıt verdi.

Rus kuvvetlerinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’i kuşatmak için harekete geçmesi ve kilit şehirlerin içinde ve çevresini bombalarken, gönüllü müdahalesi Ukrayna’ya yönelik büyüyen uluslararası destek dalgasındaki en son ve belki de en çarpıcı gelişme gibi görünüyor. yoğunlaşıyor.

Pazar günü, Bay Zelensky ülkesinin yabancı bir lejyon, Ukrayna’nın Uluslararası Bölgesel Savunma Lejyonu kurduğunu söyledi. Aynı gün, Ukrayna dışişleri bakanı Dmytro Kuleba, Twitter’da “Ukrayna’yı ve dünya düzenini savunmak isteyen yabancıları” Ukrayna’nın dış diplomatik misyonlarına ulaşmaya davet ettiğini söyledi.

34 yaşındaki Fransız emlakçı Mathieu Dos Santos, bir grup gönüllü arkadaşıyla birlikte yakında Fransa’dan ayrılmayı planladığını söyledi. Ukrayna halkına atıfta bulunarak “Avrupalı hemşehrilerimize yardım edeceğim” dedi. Bunu, Fransız Ordusunun eski bir üyesi olarak Fransa’ya hizmet etme “taahhüdünün” “sürekliliği içinde” yaptığını da sözlerine ekledi.

Bay Dos Santos, kendisinin ve grubunun ön saflarda savaşmayı planlamadığını, ancak tıbbi yardım sağlamaya, savaştan “kaçan sivilleri korumaya” ve Batı Avrupa’ya varışlarını organize etmeye çalışacaklarını söyledi.

Fransız Ordusu’nda da görev yapan Ugo, geçen hafta Ukrayna’ya yardım etmenin yollarını aramaya başladığını söyledi. Yabancı gönüllüleri organize eden grupları bulamayınca, Ugo’nun meseleleri kendi eline aldığını ve şu anda 7.000’den fazla üyesi olan bir Facebook grubu oluşturduğunu söyledi.

Cuma günü, çoğu eski ordu mensubu olan yaklaşık 40 kişiyle birlikte Fransa’dan ayrılmayı planladığını söyledi. Ugo, sokaklarda devriye gezerek, sivillere yardım ederek ve muhtemelen Rus çatışmalarına müdahale ederek “savunma rolü” oynamayı planladıklarını söyledi.

Ukrayna’nın Fransa Büyükelçiliği, sosyal medyada aktif olarak yabancı gönüllüler için yalvarıyor. Büyükelçiliğin Facebook sayfası, Ukrayna makamları için doldurulması gereken belgeler de dahil olmak üzere, savaşta savaşmak isteyen yabancılar için bilgi sağlıyor. Bir elçilik sözcüsü Fransız haber medyasına “birçok Fransız bizi arıyor” dedi.

Fransa, bu gönüllüler hakkında kamuoyuna açıklama yapmadı.

Perşembe günü Fransa, Rusya için seyahat tavsiyesini güncelleyerek, “gerekli” nedenlerle orada olmayan Fransız vatandaşlarının ayrılmasını “şiddetle” tavsiye ettiğini söyledi. Fransa Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Ukrayna’daki savaş ve Rusya’ya yönelik yaptırımlar nedeniyle yolcuların “artan uyanıklık” göstermeleri gerektiğini söyledi. Pazartesi günü, bakanlık Fransız vatandaşlarına bir sonraki duyuruya kadar Ukrayna’ya seyahat etmemelerini “resmi olarak tavsiye etti”.

Aurelien Breeden raporlamaya katkıda bulundu.