Filenin Sultanları’nda Daniele Santarelli dönemi!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İtalyan çalıştırıcı için İstanbul’da bir otelde düzenlenen basın toplantısına Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Lideri Mehmet Akif Üstündağ, A Ulusal Bayan Voleybol Grubu Menajeri Pelin Çelik ve basın mensupları katıldı. Yaz periyodunun kendileri ismine mükemmel geçeceğine inandığını belirten İtalyan çalıştırıcı, “Ben işimi epey uygun yapabileceğime inanıyorum. Üst düzeyde epey güzel oyuncular var. Çok fazla alternatif ve imkan var. Bu sebeple de üzerimdeki baskı epey olacaktır. Türkiye’de şu ana kadar şampiyonluk kazanılmadı. Bunu ortaya çıkarmak için gerçek yerde olduğumu düşünüyorum ve umarım ki bunu daima bir arada yapabiliriz. Bugün için herkese epey teşekkür ediyorum. Bugünün bitmesini hiç istemiyorum fakat olağan ki gerçekler var ve yarın dönmem gerekiyor. Kulübüme dönüp işimi yapacağım lakin kulüpteki işler bitince dönüp işimi yapacağım. Bu yaz olağanüstü bir devir olacak bizim için” diye konuştu.

“SADECE 20 OYUNCUYLA KENDİMİ SINIRLAYAMAM”

Türk voleybolunu yakından takip ettiğini söyleyen Santarelli, “Voleybol maçı seyretmek benim ilacım, bunu yapmadan duramıyorum. Türkiye liginin de düzeyi devasa yükseklikte olduğu için epey fazla maç izliyorum. En yeterli oyuncuların düzeylerini biliyorum lakin yalnızca en düzgünleri değil Türkiye’deki bütün oyuncuları bilmek istiyorum. Türk Ulusal Ekibi’nin antrenörü olarak bütün oyunculara dokunmam gerekiyor. Yalnızca 20 oyuncuyla kendimi sınırlayamam. Genç oyuncularla çalışmayı fazlaca seviyorum. Liderim bana projesinden ve fikrinden bahsedip bunun uzun vadeli olduğunu anlattığında, genç oyuncularla çalışacağım için epeyce heyecanlandım. Yalnızca A Ulusal Ekip değil her yaş kategorisindeki oyuncuları takip edeceğim” biçiminde konuştu.

İtalyan çalıştırıcı teknik grubunun Türk ve İtalyan isimlerden oluşacağını belirterek, “Teknik grubumun beni bilen, beni oyunculara daha kolay aktarabilecek şahıslardan oluşmasını istiyorum. Bunun yanında Türk grubun de olmasını istiyorum. Lisanı ve buradaki tertibi daha düzgün biliyorlar. Teknik takımları birleştirirsek hoş bir iş ortaya çıkarabiliriz” sözlerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE BİRİNCİ KERE DESTEKLENEN TARAFTA OLACAĞIM”

Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Antalya’da maçlara çıktığını da kelamlarına ekleyen İtalyan başantrenör, “İstanbul, Ankara, Antalya’da maçlar oynadım. Türk izleyicisinin nasıl bir atmosfer olduğunu biliyorum. Bu vakte kadar daima ıslıklanan tarafta oldum, desteklenen taraf olmadım. Birinci defa desteklenen tarafta olacağım. İtalya’da desteklenen tarafta oluyorum ancak bunu Türkiye’de yaşayacağım. 5 ay var birinci maça lakin bu maça çıkmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Ay-yıldızlı takımın eski başantrenörü Giovanni Guidetti’nin kusursuz bir antrenör olduğunu ve kendisinin öğretmeni olduğunu söz eden İtalyan teknik adam, Guidetti’nin Sırbistan’da âlâ işler yapacağını belirtti.

“DÖNÜŞÜM YA DA ÇOK BÜYÜK BİR DEĞİŞİM OLMAYACAK”

Milli grupta epeyce büyük bir değişim olmayacağının altını çizen Santarelli, “Giovanni buraya en âlâ oyuncuları getirdi ve bir yapı kurdu. Ben yalnızca kollarımı daha fazla açacağım ve alanı genişleteceğim. Dönüşüm ya da epey büyük bir değişim olmayacak. Çalışacağım her oyuncuyla konuşacağım ve niye ulusal gruba gelmeleri gerektiğini söyleyeceğim. Ulusal grupta, bir ülkeyi temsil ettiğiniz için gurur duyulması gereken bir şey. Eğlenmek için geleceklerse bu yanlışsız bir mantalite değil. Biraz evvel ulusal ekibin tişörtünü gördüm ve ona dokunmak heyecan verici. Şayet bunu yansıtabilirsek her şey daha kolay olacak” açıklamasında bulundu.