Fenerbahçe’den Westerlo’ya transfer olan Muhammed Gümüşkaya: Amacım A Ulusal Kadro forması giymek

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yeni kadrosuyla Belçika’da birinci röportajını veren Muhammed, “Zor ve uzun bir müddetç oldu lakin nihayetinde transferim gerçekleşti. Gönül isterdi ki Fenerbahçe’de daha fazla forma bahtı bulmak ve Fenerbahçe ile şampiyonluklar yaşamak fakat yapacak bir şey yok. Bunlar hayatta ve futbolda var. İyisi olsun.” tabirlerini kullandı.

Belçika’da her şeyin kendisi için güzel başladığını belirten Muhammed Gümüşkaya, “Güzel başladık. Birkaç testten geçtim, sonuçlar çok âlâ çıktı. Burada Halil abi, Sinan abi, Ravil olsun, adaptasyon sürecimde hayli yardımcı oluyorlar. Gayem, gelecek dönem Westerlo’yla Avrupa kupalarında oynamak. Belçika Ligi’nde yeterli gruplar var ancak bizim de güzel kadro olduğumuzu düşünüyorum. Ligi yeterli bir yerde bitireceğimize inanıyorum.” halinde konuştu.

“HEDEFİMDE LALİGA VE PREMIER LİG VAR”

Westerlo’da tertipli forma giymenin kendisi için ehemmiyetinin altını çizen Muhammed, meslek planları hakkında ise şunları kaydetti:

“Westerlo ile 4 yıllık kontrat imzaladım. Bu süreci epey yeterli kıymetlendirmek istiyorum. Hem benim Westerlo’ya birebir vakitte Westerlo’nun bana katkısıyla burada güzel oynayıp, âlâ mühletler alıp Avrupa’da öbür gruplara gitmek istiyorum. Gayemde LaLiga ve Premier Lig var.”

“FENERBAHÇE İLE ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTERDİM”

Genç futbolcu, Fenerbahçe’nin Westerlo’ya transferi daha sonrasında kendisi için hazırladığı veda görüntüsü hakkında şu sözleri kullandı:

“Hazırlayanlara hayli teşekkür ederim. Orada benim konuşmamı paylaşmışlar. Hala tıpkı hislerim, hislerim geçerli. Ben gönlümde Fenerbahçe ile bir ömürlük kontrat imzaladım. bu türlü devam ediyor.”

Fenerbahçe altyapısından A Grubuna çıkan isimlerden olan Muhammed Gümüşkaya, sarı-lacivertli kulüpte geçen günleri hakkında ise “Uzun yıllar altyapıda oynadım, her çocuğun hayali üzere benim de hayalimdi Fenerbahçe A Grubu’nda oynamak, çubuklu formayı giymek ve gol atmak. Bunlar bana nasip olduğu için epeyce memnunum. Yalnızca, buruk olan kısım Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşayamadım. Onu yaşamak isterdim.” diye konuştu.

Muhammed, “Hedeflerin içinde, ileride yine Fenerbahçe forması giymek var mı?” sorusuna, “İnşallah alışılmış ki var.” cevabını verdi.

Genç futbolcu, Westerlo’da kendisini ispatlamanın A Ulusal Gruba katılma sürecini de hızlandırabileceğini aktararak, “En kıymetlisi mühlet almam gerekiyor. Burada olsam da müddet alamazsam bir daha gidemem ulusal ekibe. Her Türk futbolcusunun amacı üzere benim de amacım A Ulusal Kadro forması giymek. Kendimi geliştirdiğim sürece bunu başarabilirim.” değerlendirmesinde bulundu.