FC Bayern Harry Kane'i satmalı mı? Dietmar Hamann bunu düşünecekti

merabeyin

New member
45 rekabetçi maç, 44 gol, bunların 36'sı yalnızca Bundesliga'da: Harry Kane, FC Bayern Münih'teki ilk sezonunda gol atma içgüdüsünü gösterdi. Peki İngiliz milli takımı kaptanının geçen yaz yaklaşık 100 milyon euroluk transferine değdi mi? Eski FCB profesyoneli Dietmar Hamann'ın görüşüne göre bu pek de gerekli değil. Futbol talk şovunda ilgili bir soruyu yanıtladı Gökyüzü90 Pazar akşamı karşı bir soruyla: “Ah, kaç şampiyonluk kazandın?” Ayrıca bunun cevabı “sıfır” olduğundan Hamann, saldırganı her zamankinden daha net bir şekilde sorguladı.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

“Soru şu: Eğer bir Tel önde oynasaydı, mutlaka daha kötü bir konumda mı olurdu?” TV uzmanına ayrıca Bayern'in Kane'in yedeği Mathys Tel'in bu sezon attığı goller hakkında da sorular sordu. Sezonun bitimine bir maç günü kala, Bundesliga'nın ikinci sıradaki takımı önceki sezondaki kadar gol attı (92) ve Kane hala Premier Lig'de Bayern adına değil, Tottenham Hotspur adına oynuyordu. Serge Gnabry 14 gol atarak en golcü oyuncu oldu. Yine de Münih takımı o zamanlar şampiyon olmuştu. Hamann'a göre “elbette bir bedeli olan” ve “çok yüksek maaş” alan Kane'in bu sezonun aksine.

Ona göre Kane, Şampiyonlar Ligi'nde dikkat çekici bir performans sergiledi. Gökyüzü-Uzmanlar bunu hem Arsenal'e karşı çeyrek finalde hem de Real Madrid'e karşı yarı finalde (her durumda bir penaltı golü) yapmadılar: “Arsenal'e karşı iyi iş çıkardılar – orada pek görünmüyordu. Madrid'e karşı da pek fazla görülmedi,” diye eleştiren Hamann, özellikle de 30 yaşındaki oyuncunun geçen Çarşamba günü Real'e karşı rövanş maçındaki son hamlesine (1:2) kızdı: “Ve 80 dakika sonra oyundan çıkıyor çünkü Arka kapanır. Dürüst olmak zorundayım: Bu konuda hiçbir fikrim yok.

Bayern Münih'in skoru 1-0 iken değişiklik talebi, Madridliler için sonuçta oyunda hâlâ bir şeylerin mümkün olabileceğinin bir işaretiydi. “Çok sayıda final ve hatta daha fazla yarı final oynayan takımlarda oynadığım için şanslıydım. Bu kadar önemli bir maçta sahaya çıkan bir oyuncu görmedim – Şampiyonlar Ligi finaline on dakika kaldı – çünkü arka kısım kapanıyor. 50 yaşındaki adam öfkeyle “Buna hiç anlam veremiyorum” dedi.

Hamann: FC Bayern, Kane olmadan 100 milyon euroyla daha mı iyi konumda?

Bayern'den sorumlu kişi olarak Hamann, bu sezonun ötesinde Kane'le devam etmenin hâlâ mantıklı olup olmadığını düşünecek. “Bunu sorgulardım. Uzman, “Tam olarak Madrid'de yaşananlardan dolayı 80 dakika sonra oyuncu değişikliği talebinde bulundu, böyle bir oyuncuyu daha önce hiç görmemiştim” dedi. Ancak asıl soru, Kane'in bir transferle, hatta İngiltere'ye dönmeyle ilgilenip ilgilenmediğidir. 2005 Şampiyonlar Ligi şampiyonu, “Böyle durmak isteyip istemediğini bilmiyorum ve bu yüzden devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Hamann dahili olarak Kane'i satma sorusunu “kesinlikle sorardı”. Kesinlikle “birinin onu ele geçirmesine ilgi” olacağı için. Ve Kane vakasında FC Bayern, kulübün “bankada 100 milyon ve onun da adaya dönmesiyle daha iyi bir konumda olup olmadığını” kendine sormak zorunda kalacaktı.