Eislauf Dünya Şampiyonu Claudia Pechstein kariyerini bitiriyor

merabeyin

New member
Claudia Pechstein, 53 yaşında göz alıcı buz pateni kariyerini bitirdi. Berliner, Milyon Anlaşmazlığının Memleketindeki Milyon Anlaşmazlığının uzlaştırılmasından on bir gün sonra rekabetçi sporların istifasını açıkladı.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

“Şimdi yeterli. Her zaman her şey bittiğinde, durduğumu söyledim. Şimdi buz patenlerini asup durabilirim,” dedi beş zamanlı Olimpiyat şampiyonu ve altı zamanlı dünya şampiyonu bir basın toplantısında. Gelecekte bir eğitmen ve danışman olarak devam etmek istiyor. “Yani hala buzdayım, ama artık bir sporcu olarak yok.”

Yıllarca süren yasal anlaşmazlıktan sonra istifa

Geçen Pazartesi, Pechstein ve ortağı Matthias Große ve bir gün sonra ISU'nun 16 yıldan fazla bir süre sonra 8,4 milyon avro üzerindeki yasal anlaşmazlığın sona erdiğini duyurdu. Her iki taraf da 27 Şubat'ta mahkemeden anlaşmıştı. Pechstein, “Davanın bittiği andan sonra özlem duydum.” Dedi.

ISU'ya göre her iki taraf da “dostane anlaşma” nın ayrıntıları konusunda sessiz kaldı. Dünya Derneği, “ISU, Bayan Pechstein'ın spor başarılarını tanıyor ve sporcuların ve buz pateninin gelişimine gelecekteki katkısını memnuniyetle karşılıyor.” Dedi. Pechstein'ın istifası için yol açıktı.

Pekin'deki 2022 Kış Olimpiyatları'nda Claudia Pechstein.

Pekin'deki 2022 Kış Olimpiyatları'nda Claudia Pechstein.

Kaynak: Image Images/Laci Perenyi

Şaşırtıcı bir şekilde, bir kan testi

Anlaşmaya, 24 Ekim'de Münih Yüksek Bölge Mahkemesinde sözlü bir duruşmadan sonra ulaşıldı. Pechstein, 2009 yılında yanlış uygulanan iki yıllık doping kilidi nedeniyle ISU'ya dava açmıştı. Pechstein her zaman dopingini reddetmiş ve bunu mahkemede tekrarlamıştı.

Anlaşma ile, yargılamadan yıllarca süren mücadelesinin en önemli hedefine ulaştı: rehabilitasyon, doping majelesini ortadan kaldırarak, iyi itibarını geri kazandı. Pechstein, müzakereden sonra, “Temel olarak, bugün olduğu kadar tüm rehabilitasyona hiç yakın olmadım.” Dedi.

Pechstein ve babasının, anlaşmaya devam eden bir İsviçre hastanesinde yeni bir kan testi yapması şaşırtıcıydı. Sonuç, “hafif bir susuz kalıtsal stomatositozdan (DHST)” muzdarip olması şartıyla. Retikülosit sayısının – genç kırmızı kan hücrelerinin – arttırıldığı kalıtsal bir kan tanomalisidir.

Pechstein, spor ve sivil mahkemeler aracılığıyla süreci maratonu sırasında bunu alana getirmişti. ISU, artan retikülosit sayısı nedeniyle 2009 yılında buz hızını engellemiş ve bunu “kan dopinginin yasak yönteminin uygulanması” ile haklı çıkarmıştı.

Uzun bir kariyerin vurguları

1991'de Claudia Pechstein ilk Dünya Kupası yarışını oynadı. Eşsiz bir kariyerin başlangıcıydı. 1995 yılında serinin son 34 galibiyetinin ilkini kutladı, 2017'deki sonuncusu. Vancouver'da 2010'un istemsiz eksikliğine rağmen, 1992'den beri sekiz Kış Olimpiyatları'nda başlayan tek kadındı, beşi altın olan dokuz madalya kazandı. Ayrıca altı Dünya Kupası unvanı ve altı dünya rekoru var.

Pekin'deki Pekin'deki son Olimpiyat maçlarında, 50. doğum gününden kısa bir süre önce kitle başında dokuzuncu sırada yer aldı. “Sanırım yaşımda hala verimli olduğumu gösterdim. Çok azına inanıyordu. Kendimle çok, çok gurur duyuyorum ”dedi.

Ancak Çin'de Pechstein'ın artık uluslararası podyumlar için koşamayacağı açıktı. 2023'te 43. Alman Şampiyonası unvanını kazandı. Sonuna kadar gelen kış sezonunun başlangıcında, ISU'ya karşı duruşma nedeniyle ulusal şampiyonluk dövüşlerine başlamıştı ve daha sonra 2011'den bu yana ilk kez bir Dünya Kupası yarışına itiraz etmedi.