Dünya şampiyonu İstek Kayaalp: “Ülkemizi en düzgün biçimde temsil etmeyi her vakit nazaranv bildim”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen tarz 130 kiloda finalinde ulusal güreşçi İstek Kayaalp, İranlı Amin Mirzazadeh’i mağlup etti ve dünya şampiyonu oldu. İstek, 5. kere dünya şampiyonluğu yaşayan birinci Türk güreşçi oldu.

Sırbistan’ın başşehri Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası dördüncü gününde grekoromen tarz 130 kilo finalinde ulusal güreşçi İstek Kayaalp, İranlı Amin Mirzazadeh ile karşı karşıya geldi. Kayaalp, İranlı rakibini 1-1’in akabinde son puan avantajıyla yendi ve dünya şampiyonu oldu. Ulusal güreşçi, bu sonuçla 5. kere dünya şampiyonluğunu elde etti ve bunu yaşayan birinci Türk güreşçi oldu.

Müsabakanın akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstek Kayaalp, “Çok memnunum ve sevinçliyim. Ülkemizi en âlâ biçimde temsil etmeyi her vakit bakılırsav bildim. Bu bayrağı göndere çektirmek en büyük arzum ve isteğim. Onun için çalışıyorum. Allah’a şükürler olsun bunu yeniden başardım. Türkiye’nin en çok altın madalya kazanan güreş atleti oldum. Cumhuriyet tarihimizin en epey madalya alan atlet unvanını elde ettim. En hayli madalya alan sportmeni olmak da gurur verici. Son 1.5 yılım kaldı. Onu en yeterli biçimde kıymetlendirmek istiyorum. Ülkeme yeni muvaffakiyetler kazandırmak istiyorum. Önümüzdeki maksat Avrupa şampiyonluğu ve olimpiyat şampiyonluğu. Allah nasip ederse olur inşallah” diye konuştu.

Takım halinde şampiyon olmalarının hatırlatılması üzerine Kayaalp, “Çok memnunum. 2009 yılı birinci katıldığım Dünya Şampiyonası’nda kadro halinde şampiyon olmuştuk. 2009’dan bu yana 10. sefer Dünya Şampiyonası’na katıldım. bir daha şampiyon olduk. Ekip halinde şampiyon olmak da gurur verici” sözlerini kullandı.

Bu şampiyonluğu eşi ve kızı Ay Vera’ya armağan eden ulusal güreşçi, “haftadır annesi bana görüntü atıyor. Meskende 5 5 5 diye geziyor eller havada. Kendisine ve eşime armağan ediyorum. Onların büyük bir gerilim üstlerinden gitmiştir. Biraz maç da korkuttuk lakin sonu hoş oldu. Çok heyecanlanmamışlardır umarım” açıklamasında bulundu.