DFB’nin geri dönüşü mü? Mats Hummels’in milli antrenör arayışı hakkında söyledikleri bunlar

merabeyin

New member
Duygusal iniş çıkışlara rağmen Mats Hummels, az önce yaşadıklarını oldukça objektif bir şekilde değerlendirdi. “Bu bir işçi zaferiydi ama bunu çok da olumsuz bir şekilde ifade etmemek gerekir. Freiburg, deplasmanda çok zor bir yer,” dedi Borussia Dortmund’un stoperi SC Freiburg’daki 4:2 (1:2) sonrasında: “Orta sahada bir rakibe üstünlük sağlamak, açıkça daha iyi olmamız gereken bir şey. Eğer üst düzey bir takım olmak istiyorsak.” “Baskı yapan bir rakibi şakacı bir şekilde parçalayabilmeniz” gerekir. Üç puan alındı, analiz tamamlandı, yani her şey söylendi mi? Hiç de bile.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Hummels, VfL Bochum ve 1. FC Heidenheim’a karşı daha önceki iki ama ayıltıcı beraberliğin ardından elde edilen başarıda çok önemliydi. 34 yaşındaki oyuncu iki golle katkıda bulundu, meslektaşlarını sürekli olarak yetişmeye teşvik etti ve arka hattı her zamanki gibi dikkatli bir şekilde organize etti. Eski milli oyuncu Michael Rummenigge’nin sözlerini doğrulayan bir performans. Sportbuzzer köşe yazarı yakın zamanda şunları yazdı: “Mats Hummels hâlâ en iyi stoperimiz.” Peki tecrübeli futbolcunun milli takıma dönmesi gerekiyor mu? Bu karar muhtemelen gelecekteki milli teknik direktöre de bağlı olacaktır. Peki Hummels, vizyona giren Hansi Flick’in halefi arayışını nasıl sürdürüyor?

Savunma oyuncusu, olası uygun adaylar hakkında fikir beyan etmek istemedi. “Hayır! Tamamen olayın dışında kalıyorum” diye karşılık gelen bir soruya yanıt verdi Gökyüzü: “Dürüst olmak gerekirse: Uzun zamandır orada değildim. Konuyla ilgili o kadar fazla bilgim yok.” DFB tarafından açıkça tercih edilen Julian Nagelsmann veya bu iş için aday olarak bahsedilen Louis van Gaal veya Felix Magath gibi takas edilen adaylarla karşı karşıya kalan Hummels, ayrıca düşük bir profil tuttu.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

2021 Avrupa Şampiyonası’nda DFB kadrosunun son parçası olan 76 kez milli oyuncu, “Teknik direktör olarak sahip olduğum tek kişi Felix Magath’tı; o zamanlar 17 yaşındaydım. Koçları dışarıdan yargılamak benim için zor” dedi. Şampiyonluk: “Bakalım. Ben de heyecanla takip ediyorum.” Seçim kime düşerse düşsün, yeni adam muhtemelen Hummels’a bakmaya cesaret edecek.

Eski kemik onlara bunun nasıl yapıldığını gösteriyor.
Dietmar Hamann, Mats Hummels hakkında

Eski milli oyuncu Dietmar Hamann, Hummels’e tamamen ikna olmuştu. “İleriye gidiyor. Bu, hâlâ öğrenecek çok şeyi olan genç oyuncular için çok önemli. “Eski kemik onlara işin nasıl yapıldığını gösteriyor” dedi Gökyüzü– Uzman, BVB’nin Freiburg’daki zaferinden sonra Dortmund profesyonelini övdü: “Olağanüstü.”