“Dava her bireyden daha büyük”

merabeyin

New member
17 uluslararası maç, 12 gol: Niclas Füllkrug şu anda Alman milli takımının en güvenilir golcüsü. Borussia Dortmund'un forvetinin yapması gerekeni yaptığını söyleyebiliriz. Avrupa Şampiyonası'nın kendi sahasında İskoçya'ya karşı oynadığı açılış maçında (5:1), Füllkrug yedek olarak sadece beş dakika sahada kaldı ve skoru 4:0 yaptı. RND'ye verdiği röportajda 31 yaşındaki oyuncu, güçlü gol oranından (maç başına 0,71 gol), yeni takım hiyerarşisinin avantajından ve havuz başındaki eğlencenin bununla ne ilgisi olduğundan bahsediyor.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Bay Füllkrug, savaş sonrası tarihinde DFB'de en az 15 kez forma giyen sadece üç oyuncunun gol oranı sizinle aynı veya daha iyi. Hangileri olduğunu biliyor musun?

Niclas Füllkrug (31):
Kesinlikle Gerd Müller. Ayrıca Miro Klose ve Serge Gnabry diyeceğim.

Müller haklı: 62 maçta 68 gol 1.1 anlamına geliyor. Artı 0,81 ile Max Morlock ve 0,71 ile Klaus Fischer, tıpkı sizin gibi.

Evet, bilinen bir dizi. Dürüstçe itiraf etmeliyim ki hedef oranım çılgınca. Oynanan dakikalar açısından bakıldığında, daha da iyi, sanırım…

…kesin olarak söylemek gerekirse her 56 dakikada bir gol atılıyor. Bir sır var mı?

Hayır bu değil. Gelmeden önce mümkün olduğu kadar pozitif enerji biriktiriyorum. Milli takımda, oyuncu değişikliğinden sonra genellikle sadece birkaç duruma ihtiyacım vardı ve bu kadar sık gol atıyordum. Açılış maçında İskoçya'ya karşı olduğu gibi. Tabii İlkay gibi işin içinde biraz da şans vardı (Gündoğan, ed.). O zaman bu kadar güçlü bir şekilde bitirebilecek kadar inancım var.

Milli forvet Niclas Füllkrug, RND muhabiri Roman Gerth ile konuşuyor.

Milli forvet Niclas Füllkrug, RND muhabiri Roman Gerth ile konuşuyor.

Kaynak: RND

Sadece on bir kez altı kez Almanya'da bulundun. olmak bir lütuf mu yoksa lanet mi? çok iyi bir şakacı milli antrenör Julian Nagelsmann için mi?

Ben bunu farklı görüyorum. Julian'ın fikri, sonunda takıma bir şeyler verebilmem. Eğer belirleyici 20-30 dakika boyunca sahada olabilirsem ve iyi sonuçlar alabilirsem, bu benim için çok değerli. Milleti en iyi şekilde temsil etmektir.

Saydılar açılış maçında yine ilk yedekler arasında. Nagelsmann, başlangıç kadrosunda yer alma şansı yüksek olan 13 dış saha oyuncusunun bulunduğunu açıkladı. Ne kadar yakınsın?

İlk 11 kesin olarak belirlenmiş değil. Ama artık üzerimizde baskı kurmanın bir anlamı yok. Skor 3-0 iken Julian'ın beni oyuna almasına sevindim. Bu bana iyi bir his verdi, Kai Havertz çoktan gol atmıştı. Daha iyi gidemezdi ve bu, beş farklı golcüye sahip tüm takım için geçerli.

“Julian Nagelsmann görevi devraldıktan sonra hiyerarşiyi belirleme sorununu akıllıca çözdü.”
Milli forvet Niclas Füllkrug

net rol tartışmaları önemli bir faktör olarak sürekli dile getirilmektedir. Hansi Flick'in yönetimi altında veya kulüpte verilen rollerden farklı olan nedir?

Son yıllarda hiyerarşi ekip içerisinde net bir şekilde gelişemedi. Julian Nagelsmann görevi devraldıktan sonra hiyerarşiyi belirleme sorununu akıllıca çözdü. Bu takım için gerçek bir kazanç. Buradaki sorun herhangi bir bireysel oyuncununkinden daha büyük. Bu ruh, bu takım ruhu elle tutulur bir şey, sadece bir laf değil.

Macaristan ile düellodan önce DFB düellosu: Stuttgart sahası Nagelsmann için ne anlama geliyor?

Alman milli takımı ikinci Avrupa Şampiyonası maçını Macaristan'a karşı oynamak üzere. RND muhabiri Roman Gerth, Stuttgart'tan son bulgular hakkında bilgi veriyor.

Kaynak: RND

Bir top bayrak yarışından sonra topu doğrudan havuzdaki bir halkaya yönlendirdiğiniz turları yapan bir video var. Bunu yapmak için birkaç girişimde bulunulması gerektiği ortaya çıktı. Bu, takımın şu anda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor mu?

Her şeyden önce bu tür maçlarda bile iddialıyız ve pes etmiyoruz. Bunu kamera için değil grup olarak eğlendiğimiz için yaptık. Ancak oluşturulan video ve DFB'nin yayınladığı kamera arkası izlenimleri, olayı daha da eğlenceli hale getiriyor. Ve: Aslında o kadar uzun sürmedi, sadece çok hızlı oldu. Bundan sonra hangi yeni görevi üstlenmemiz gerektiğini bilmiyorduk (gülüyor).

Takım artık futbol Almanya'sında coşkuya neden oldu. Bir aksilik olması durumunda bunun hızla değişebileceği endişesi ne kadar büyük?

Turnuvayı hata yapmadan geçemeyeceğiz; şimdiye kadar hiçbir üst düzey ülke bunu başaramadı, geleceğin Avrupa ya da dünya şampiyonu bile. Alman kamuoyunun bize karşı olumlu hisleri var. Taraftarların tam desteğine ihtiyacımız var. Münih'te gürültücü İskoçları susturmak için her şeyi yaptılar. Maçtan önce bile şehirde pek çok şey oluyordu, Mallorca'da bile Megapark'taki halka açık gösterilerde ve diğer yerlerde herkesin gerçekten heyecanlı olduğunu videolarda gördüm. Bu etkileyiciydi ve bize çok şey kattı. Avrupa Şampiyonası'nda daha birçok harika iç saha maçı görmeyi umuyoruz.

Son 16 turunda gerçek bir iç saha maçı oynayabilirsiniz: Grubun galibi olarak son 16 turu Dortmund'da oynanacak.

Bu kesinlikle ek bir motivasyon.