CL’nin iflasından sonra Urs Fischer ve Robin Gosens’in yorumları

merabeyin

New member
Union Braga karşısında liderliğini kaybetti

Gosens & Co. son dakika iflasının ardından sahaya çıktı: “Söyleyecek söz bulamıyorum”

Milli oyuncu Robin Gosens, Union Berlin’in Sporting Braga’ya 2-3 yenilmesinin ardından gözle görülür bir şekilde sarsıldı.

© Kaynak: IMAGO/Jan Huebner

Makaleyi dinle • 2 dakika

Union Berlin, Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez iç sahada acı bir görünüm yaşadı. Köpenicker’in iflas serisi, Sporting Braga’ya karşı 2-0 öne geçmesine rağmen devam etti. Bir kez daha son dakikada nakavt yaşandı. Berlinliler daha sonra şaşkın görünüyordu.

Union Berlin’in Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk başarı duygusu bir kez daha kapıdaydı. Ancak Köpenickers, Salı akşamı Olimpiyat Stadı’nda Sporting Braga’ya karşı kulüp tarihindeki ilk premier sınıf iç saha maçında da geç bir darbe aldı (2:3). Real Madrid karşısında (0-1) belirleyici gol 94. dakikada geldi. Daha da kötüsü: Aradan kısa bir süre öncesine kadar Köpenickers açık bir şekilde zafere doğru ilerliyordu ve Sheraldo Becker’in (30. ve 37.) desteğiyle 2-0 öndeydi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Milli oyuncu Robin Gosens daha sonra şok olmuş görünüyordu. 29 yaşındaki oyuncu, “Dürüst olmak gerekirse bugün söyleyecek söz bulamıyorum” dedi. Gosens’in üst üste altıncı yenilgisi için de gerçek bir açıklaması yoktu. Blick’in takımındaki kanat oyuncusu, “Oyuna ne koyduğumuzu, nasıl bir vücut dili ve zihniyet gösterdiğimizi ve iki gol yedikten sonra oyuna nasıl geri döndüğümüzü görürseniz, üç puanı hak etmiş olurduk” dedi. Son aşamada ortaya çıkan çok sayıda gol fırsatıyla ilgili şunları ekledi: “Kendimizi ödüllendirmediğimiz gerçeği inanılmaz derecede üzücü.”

Köpenick takımı 2-0 öne geçtikten sonra bile ilerleme kaydedebilirdi. Bunun yerine, önce bağlantı, sonra dengeleyici ve hatta daha sonra yenilgi oldu. “Bir noktada şu soru ortaya çıkıyor: Daha kaç darbe alabilirsin?” dedi son düdükten sonra gözle görülür bir şekilde sayılmış görünen antrenör Urs Fischer. “Sonuç oldukça hayal kırıklığı yaratıyor. 2-0’a kadar iyi bir oyun oynadık ve devre arasında ve sonrasında iki kez duran toplardan yedik. Hayal kırıklığına uğramış koç, “İyi savunma yapmadık” diye özetledi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

“Üç tane %100 şans sayıyorum, üçüncü golü atmalıyız.”
Union antrenörü Urs Fischer, takımının şansından yararlanmayı anlatıyor

Berlin teknik direktörünün canını sıkan şey, sadece rakibin topları dururken takımının dikkatsiz savunma davranışı değil, aynı zamanda Gosens gibi Portekizlinin kale önünde verimsizliğiydi. Negatif gidişatın devam etmesinden sonra muhtemelen hoş olmayan günler geçirmesi muhtemel olan Fischer, “Üç tane %100 şans sayıyorum, üçüncü golü atmalıyız” dedi. Bundesliga’da Borussia Dortmund’a karşı maç zaten Cumartesi günü (15:30) Gökyüzü) Birlik’teki bir sonraki nankör görev.